Gegrilde & gekarameliseerde ananas

Gegrilde & gekarameliseerde ananas
Gegrilde & gekarameliseerde ananas
Gegrilde & gekarameliseerde ananas

Description

Ingrediënten

  • 1 rijpe ananas
  • enkele marshmallows

Bereiding

  1. Leg de volledige ananas op de stenen ovenvloer tussen 150° en 300° C, of op een bedje gloeiende kolen, zonder vlam.
  2. Laat een halfuur tot één uur karameliseren, draai tweemaal om. Maak je geen zorgen als de ananas sappen verliest die verbrand ruiken: de ananas zelf is vanbinnen niet aangetast, en de ovenvloer werkt zelfreinigend van zodra je opnieuw een vuur stookt na de bereiding.
  3. Haal de roetzwarte ananas uit de oven en snij de verbrande schil er zorgvuldig van met een mes.
  4. Snijd in stukjes en dien op. Werk af met marshmallows die geleidelijk aan wegsmelten op de nog warme ananas.

Is dit iets voor jou?

Heerlijk Gevulde Quiche

Heerlijk Gevulde Quiche

Een eimengsel boordevol groenten omringd door heerlijk bladerdeeg, dat klinkt toch heerlijk? Een quiche is simpel om te bereiden, zo...
Zalm met citroen & krokante krielaardappelen

Zalm met citroen & krokante krielaardappelen

Zalm met citroen & krokante krielaardappelen