Een oven voor buiten

Vonken Mini is de nieuwste telg in de familie van de Vonken houtovens. Met een ruime bakvloer (42×42 cm), een ongeëvenaarde isolatie in zijn soort en het ontzettend gebruiksgemak is Vonken Mini een gedroomde sidekick voor iedereen die houdt van pizza, brood, BBQ en zo veel meer.

Eigenschappen Vonken Mini

OPWARMTIJD Warm in 5’
BRANDSTOF & VERBRUIK Hout, houtskool of pellets. Ontzettend zuinig (0,3 kilo per uur)
MAX TEMPERATUUR 475°C
BUITENKACHEL Uitneembare vuurkorf dient ook als warm en gezellig tafelvuurtje
OVENSCHOTELS 1 ovenschotel
PIZZA Pizza in 90 sec
BBQ Ideaal voor BBQ met een grillpan
SPIT Niet beschikbaar
FORNUIS Niet beschikbaar
ROOKOVEN Met geïntegreerd pelletnetje
BROOD 1-2 broden
ISOLATIE 100% geïsoleerd
BAKVLOER Zuivere chamotte
MOBIEL Tafelmodel makkelijk op te bergen of mee te nemen
GEWICHT 24,5 kilo
BINNENRUIMTE Ruime binnenruimte (42 x 42)
ONDERHOUD Zelfreinigend (pyrolyse)
DEMONTEREN Schouw en deur makkelijk demonteerbaar
VUUR STOKEN Inclusief uitneembare vuurkorf en pelletnetje
CIRCULATIE Regelbare luchtcirculatie via poortje en ingebouwd rookventiel
MATERIAAL Roestvaststaal van hoge kwaliteit, innovatieve isolatie en zuivere chamotte
COATING Intens zwarte coating

Gebruiksgemak

Amper 5 minuutjes en de mini bereikt temperaturen tot 500° C. Licht en super mobiel: op tafel, het terras, in de tuin, of even in de koffer van de auto? Dankzij de isolatie wordt geen oppervlak te warm.

Zuinige verbranding

Door de hoogwaardige RVS-afwerking en authentieke schamottestenen heeft de oven een ongekende warmtecapaciteit. De oven blijft op hoge temperatuur met een minimum aan kolen, pellets, hout en binnenkort ook een gasmodule. Makkelijk regelbaar met de ingewerkte temperatuurregelaar.

Onderhoud

De oven werkt voor het grootste deel zelfreinigend. Door de hoge temperaturen van het vuur en de volledige verbranding worden vuile sporen gemakkelijk opgebrand.

Na een aantal keren gebruiken is het aangeraden de assen te verwijderen uit de uitneembare kolenhouder.

Plant een bos

Vonken plant voor elke oven een boom in eigen regio. Zo dragen we ons steentje bij in een van de bosarmste regio’s van Europa. Welke bomen planten we? Dat kies je zelf, bij aankoop van jouw oven!

Hout gebruiken

Haal het stookmandje uit de oven. Vul de onderkant van het stookmandje met aanmaakblokjes. Vul het mandje met blokjes hout, bij voorkeur dun gekliefd. Gebruik Beuk, Eik of Es. Ontvlam de aanmaakblokjes en laat het vuur op gang komen. Schuif het mandje erin en zorg dat er geen openingen zijn rond het stookmandje. Onderhoud het vuur door af ten toe een blokje bij te leggen.

Kolen gebruiken

Vul het stookmandje met aanmaakblokjes en kolen.

Ontvlam de aanmaakblokjes en laat op temperatuur komen. Dit duurt gemiddeld iets langer dan wanneer je met gewoon hout of pellets werkt.

Pellets gebruiken

Haal het stookmandje uit de oven. Leg enkele aanmaakblokjes in het stookmandje. Leg het voorziene pelletnetje in het mandje, giet een laag pellets in het mandje en ontvlam de aanmaakblokjes. Eens je wat vlamvorming ziet schuif je het mandje terug in de oven.