Recepten

Laat je inspireren door deze lekkere recepten, bereid met onze Vonken buitenkeuken. Smakelijk.

Zeebaars op vel gebakken met jonge preiDoor Adrien BillietEens iets anders dan vlees op een zwoele zomeravond? Dit recept voor Zeebaars op vel gebakken doet het ontzettend goed op een gezellig avondje in de tuin, of wanneer je vrienden of familie op bezoek hebt. Even goed in de Mini als in de Original. Geen fan van Zeebaars? Vervang door eender welke vis met een mooi stuk vel aan.
Gepofte lookDoor Leander LeendersBoterzachte teentjes look om te smeren op je verse snee zuurdesembrood of als smaakmaker in sauzen en gerechten - èn dat met de restwarmte van je oven? Plunder je geurige vampierenverschrikker nu, en lees hier hoe het moet.
Volkoren zuurdesempitabroodjesDoor EvelienPita's zijn platte broodjes met een zachte korst. Binnenin zijn ze hol en je kan hun buik tot aan de rand toe vullen met de lekkerste toppings. Kant-en-klare pitabroodjes van de winkel zijn misschien gemakkelijk, maar zelfgemaakte pitabroodjes zijn dat ook! Daarnaast smaken deze laatste heel wat beter, vooral als ze nog warm zijn van het vuur uit de Vonken.
S’moresDoor Leander LeendersWat is er gezelliger op een mooie avond dan nog wat rond het vuur marshmallows roosteren en je kin verbranden aan die hete plakboel?! Om de S'mores samen te stellen bakken we hier eerst onze 'Graham crackers', maar je kunt natuurlijk ook een shortcut nemen door gewoon digestives of petit beurre koekjes te gebruiken. De naam S'mores komt van het Engels "some more", dus hou je zeker niet in!
BananenbroodDoor Leander LeendersEen voltreffer voor zowel ontbijt, brunch of vieruurtje, dit smeuïge bananenbrood (of moet ik cake zeggen?). Het is daarnaast een dankbaar recept om mee te experimenteren: vervang dus gerust de bloem door een glutenvrije mix of amandelmeel, volkorenbloem zoals speltmeel, ... . Als je net zoals wij vaak bananen in huis hebt, en je plots op een ochtend ontdekt dat ze naar de dark side zijn overgelopen, dan sust dit recept je anti-verspillingsgeweten. Verwerk ze meteen, of verzamel de bananen uit de schil systematisch in de diepvries om op eender welk moment te gebruiken.

Blogberichten

Lees meer over Vonken. Gebruikers en dealers aan het woord. In de pers. …

  • Vonken plant bomen
    Hoe dicht woon jij bij een bos? En kan je het echt een bos noemen? Vlaanderen is tot op vandaag de bosarmste regio van Europa. Nochtans zijn bomen erg nuttig en gemakkelijk inzetbaar om een resem aan problemen aan te…
  • Dirk Wynants bakt pizza’s in Vonken voor Italianen
    Ovens zijn van alle tijden en plaatsen. Van tandoori ovens in het verre Oosten, tot klei-oventjes bij Nomaden alvorens Columbus voet zette in Amerika. De bekendste ovens zijn evenwel de Italiaanse steenovens waardoor in heel het land pizza-variaties zijn ontstaan:…