Recepten

Laat je inspireren door deze lekkere recepten, bereid met onze Vonken buitenkeuken. Smakelijk.

Hartige taart van lente-uitjesDoor Leander LeendersDit is een simpel maar lekker fris gerechtje. Perfect in de lente ('t is dan ook met lente-ui) met een slaatje als lunch, of een mooie aanvulling voor je brunch.
Pannenkoeken op de planchaDoor Leander LeendersVan mijn 15 tot 17 jaar sleet ik mijn zomervakanties in een tearoom in Blankenberge, zowat 7 op 7. Soms was het enorm druk als vakantiejob, maar we waren een tof team, en de pannenkoeken, wafels en ijscoupes vlogen je om de oren. Dit recept is nog steeds gebaseerd op die pannenkoeken van toen, misschien wel de beste pannenkoeken ooit - al kan dat een vleugje nostalgie zijn.
Focaccia – quick & easyDoor Leander LeendersDeze hoeveelheid deeg is perfect voor een kleinere schaal of gietijzeren pan (zoals op de foto met 25cm diameter). Wil je meteen een grote ovenschaal vullen, verdubbel dan simpelweg alle ingrediënten!

Blogberichten

Lees meer over Vonken. Gebruikers en dealers aan het woord. In de pers. …

  • Vonken plant bomen
    Hoe dicht woon jij bij een bos? En kan je het echt een bos noemen? Vlaanderen is tot op vandaag de bosarmste regio van Europa. Nochtans zijn bomen erg nuttig en gemakkelijk inzetbaar om een resem aan problemen aan te…
  • Dirk Wynants bakt pizza’s in Vonken voor Italianen
    Ovens zijn van alle tijden en plaatsen. Van tandoori ovens in het verre Oosten, tot klei-oventjes bij Nomaden alvorens Columbus voet zette in Amerika. De bekendste ovens zijn evenwel de Italiaanse steenovens waardoor in heel het land pizza-variaties zijn ontstaan:…