Breakfast PizzaBy Leander LeendersBen je zo'n pizza lover dat je het op elk moment van de dag zou eten? Ik snap het. Hoewel een hartige pizza met veel kaas een lifesaver is na een plezante avond/nacht, kun je nu ook een zoete variant uitproberen. Vanaf nu kan je naar dit recept wijzen als je pizza voor ontbijt of als dessert eet, en er zelf zo creatief mee omspringen als je maar wilt. Dit is mijn aanpak op basis van room en bruine suiker, maar op het wijde web vind je nog vele opties zoals met custard, speculoospasta, en ga zo maar door.
Kip aan’t spitBy Leander LeendersEen klassieker, en o zo lekker om zelf te bereiden in je eigen houtoven met behulp van het Vonken spit. Kwaliteitsvlees, een lekkere rub, wat tijd en een geurend houtvuur - dat is alles wat je nodig hebt om thuis zelf een fantastische kip aan't spit klaar te maken. Gedaan met droge supermarktkip en in de rij wachten bij 't kippenkraam!
Feta Saganaki met heerlijke groentjesBy Adrien BillietHeerlijke Feta Saganaki (of gebakken feta) uit de houtoven van Vonken. Een eenvoudige Griekse ovenschotel voor elk seizoen. Dit fijn en vegetarisch gerechtje met zoete ondertoon dankzij de honing en zoete puntpaprika kan je als hoofdmaal opdienen, of gewoon als leuke sidedish of voorgerecht.
Caesar Salad met gegrilde kipBy Adrien BillietIn veel recepten voor Caesar Salad worden gepaneerde kipfilets krokant gefrituurd. Met het vuur van Vonken kan je een nog betere en gezondere crunchy korst verkrijgen door gewoon te grillen onder een sterke vlam. Heerlijk krokant langs buiten, ontzettend sappig langs binnen. Gebruik Japans broodkruim (Panko) voor een optimale textuur en maak die heerlijke dressing niet te complex.
Detroit Style PizzaBy Leander LeendersEen dikke maar luchtige korst met daarop heerlijk krokant gesmolten kaas en de topping combo's van je dromen... dat is Detroit Style Pizza, je nieuwste favoriete comfort food. Detroit Style Pizza is een pizza die in een 'pan' of vorm wordt gebakken, en oorspronkelijk afstamt van de Siciliaanse pan pizza 'sfincione'. Naar 't schijnt wou een Siciliaanse migrant het deeg van z'n vrouw afbakken en vond hij er niet beter op dan een stalen pan te gebruiken van zijn werkplek in de autofabriek. Detroit Style Pizza wordt steeds populairder, en terecht. Het leuke is dat je, in tegenstelling tot Napolitaanse pizza, ook een erg lekkere Detroit pizza kan bakken in je gewone oven in de keuken met behulp van een baksteen - al is het resultaat wel nog nèt lekkerder in de houtoven door de iets hogere temperatuur. De authentieke DSP's worden in rechthoekige pannen met strakke hoeken gebakken, maar ga gerust al even aan de slag met wat je in huis kunt vinden (let wel op geen vormen met antiaanbaklaag te gebruiken in je houtoven).
Moules BrasucadeBy Adrien BillietMoules de la Brasucade, in de houtovens van Vonken. Dit is een receptje voor mosseltjes in alle eenvoud uit het Zuiden, ingezonden door vonken-fan van het eerste uur Ann-Sophie Hoornaert, en voor de gelegenheid bereid in de aller eerste Vonken ooit gemaakt! 😉 Deze klassieker op open vuur uit de Languedoc brengt mosseltjes met enkele eenvoudige zuiderse kruiden, en het jus van de mosseltjes zelf. Heb je zin in een extra toets? Voeg gewoon wat witte wijn of pastis toe!
Pimientos de Padron in VonkenBy Adrien BillietHeerlijke Spaanse klassieker die dient als hapje voor de maaltijd, of gewoon als leuke side-dish bij een gezellige avond onder vrienden of familie. De Pimientos De Padron komen oorspronkelijk uit Galicië in het noorden van Spanje maar vind je tegenwoordig in de betere supermarkt of een speciaalzaak. Een eenvoudig recept voor heerlijk gebrande maar niet-pikante groene pepers met grof zout. Je drinkt er een glas witte wijn, een bruisende appelsap, of een Spaanse Cerveza bij.
1 2 3 5