Caesar Salad met gegrilde kipBy Adrien BillietIn veel recepten voor Caesar Salad worden gepaneerde kipfilets krokant gefrituurd. Met het vuur van Vonken kan je een nog betere en gezondere crunchy korst verkrijgen door gewoon te grillen onder een sterke vlam. Heerlijk krokant langs buiten, ontzettend sappig langs binnen. Gebruik Japans broodkruim (Panko) voor een optimale textuur en maak die heerlijke dressing niet te complex.
Pimientos de Padron in VonkenBy Adrien BillietHeerlijke Spaanse klassieker die dient als hapje voor de maaltijd, of gewoon als leuke side-dish bij een gezellige avond onder vrienden of familie. De Pimientos De Padron komen oorspronkelijk uit Galicië in het noorden van Spanje maar vind je tegenwoordig in de betere supermarkt of een speciaalzaak. Een eenvoudig recept voor heerlijk gebrande maar niet-pikante groene pepers met grof zout. Je drinkt er een glas witte wijn, een bruisende appelsap, of een Spaanse Cerveza bij.
Smoky & Spicy Salsa DipBy Leander LeendersEen aantal simpele ingrediënten worden in dit recept getransformeerd tot krachtige smaakmakers, dankzij het vuur in jouw houtoven. Deze fire roasted salsa is perfect om te bereiden als aperitief bij het opwarmen van je oven, en zo de avond met je gasten in te zetten. Ga creatief aan de slag met de ingrediënten en serveer bijvoorbeeld met nacho chips, crackers of flatbreads.
Gegrilde Perzik (met burrata of Griekse yoghurt)By Leander LeendersDe zomer op je bord, dat is dit gerechtje. Zoete perziken met pikante honing op de Vonken grill, vergezeld van een heerlijk smeuïge burrata als voorgerecht, of volle Griekse yoghurt als dessert. Werk af met verse kruiden uit de tuin, enkele pijnboompitten en crema di balsamico om de perfecte balans te vinden tussen zoet en zout, hartig en romig.
Gegrilde Druiven met BurrataBy Adrien BillietDit receptje is geïnspireerd op een recept van de populaire chef Ottolenghi. Het recept werd aangepast voor de houtoven. Dankzij het houtaroma komen de zoete toetsen van de gegrilde druiven des te meer tot hun recht. De marinade met venkelzaad zorgt voor een heerlijk Oosterse sfeer.
Gepofte lookBy Leander LeendersBoterzachte teentjes look om te smeren op je verse snee zuurdesembrood of als smaakmaker in sauzen en gerechten - èn dat met de restwarmte van je oven? Plunder je geurige vampierenverschrikker nu, en lees hier hoe het moet.
Hot HoneyBy Leander LeendersZoet én pikant? Ja het kan een heerlijke combinatie zijn. Honing wordt al langer gebruikt om spareribs te marineren, vlees te laten karameliseren, ... maar met deze chilihoning geef je allerhande bereidingen een zalige spicy kick - denk zoete maar toch pikante kippenbouten tot een binnenkort onmisbare topping voor op je pizza.
Het concept is simpel en er zijn maar een drietal ingrediënten, dus kies vooral kwaliteitshoning en bio pepertjes (experimenteer ook eens met verschillende soorten). Deze pot honing hierboven maakte ik met kleine pepertjes die op de vensterbank in onze keuken groeien, zo kan het dus ook!
1 2