Gegrilde Perzik (met burrata of Griekse yoghurt)By Leander LeendersDe zomer op je bord, dat is dit gerechtje. Zoete perziken met pikante honing op de Vonken grill, vergezeld van een heerlijk smeuïge burrata als voorgerecht, of volle Griekse yoghurt als dessert. Werk af met verse kruiden uit de tuin, enkele pijnboompitten en crema di balsamico om de perfecte balans te vinden tussen zoet en zout, hartig en romig.
Heerlijk bladerdeegtaartje met pruimenBy Adrien BillietOm van te smullen na elke maaltijd, en gemakkelijk te bakken op de restwarmte in de houtoven. Ik leerde het basisrecept van dit taartje tijdens mijn vakantiejobs in een patisserie aan de Belgische kust. Het geheim van dit taartje is de eenvoud: een heerlijke bladerdeegbasis bescheiden belegd met een zoet laagje fruit. Dit is een versie voor de houtoven.
S’moresBy Leander LeendersWat is er gezelliger op een mooie avond dan nog wat rond het vuur marshmallows roosteren en je kin verbranden aan die hete plakboel?! Om de S'mores samen te stellen bakken we hier eerst onze 'Graham crackers', maar je kunt natuurlijk ook een shortcut nemen door gewoon digestives of petit beurre koekjes te gebruiken. De naam S'mores komt van het Engels "some more", dus hou je zeker niet in!
BananenbroodBy Leander LeendersEen voltreffer voor zowel ontbijt, brunch of vieruurtje, dit smeuïge bananenbrood (of moet ik cake zeggen?). Het is daarnaast een dankbaar recept om mee te experimenteren: vervang dus gerust de bloem door een glutenvrije mix of amandelmeel, volkorenbloem zoals speltmeel, ... . Als je net zoals wij vaak bananen in huis hebt, en je plots op een ochtend ontdekt dat ze naar de dark side zijn overgelopen, dan sust dit recept je anti-verspillingsgeweten. Verwerk ze meteen, of verzamel de bananen uit de schil systematisch in de diepvries om op eender welk moment te gebruiken.
Brownie met Salty CaramelBy Leander LeendersMet een stuk brownie kun je iedereen plezieren (of anders is't maar een rare mens) - al dan niet met extra salty caramel erbovenop! Dit recept maak ik in een ovenschaal van zo'n 30 op 20cm, dus pas zeker de hoeveelheid aan mocht je een grotere willen bakken (wat ik zeker begrijp).
Pannenkoeken op de planchaBy Leander LeendersVan mijn 15 tot 17 jaar sleet ik mijn zomervakanties in een tearoom in Blankenberge, zowat 7 op 7. Soms was het enorm druk als vakantiejob, maar we waren een tof team, en de pannenkoeken, wafels en ijscoupes vlogen je om de oren. Dit recept is nog steeds gebaseerd op die pannenkoeken van toen, misschien wel de beste pannenkoeken ooit - al kan dat een vleugje nostalgie zijn.