Feta Saganaki met heerlijke groentjesBy Adrien BillietHeerlijke Feta Saganaki (of gebakken feta) uit de houtoven van Vonken. Een eenvoudige Griekse ovenschotel voor elk seizoen. Dit fijn en vegetarisch gerechtje met zoete ondertoon dankzij de honing en zoete puntpaprika kan je als hoofdmaal opdienen, of gewoon als leuke sidedish of voorgerecht.
Smoky & Spicy Salsa DipBy Leander LeendersEen aantal simpele ingrediënten worden in dit recept getransformeerd tot krachtige smaakmakers, dankzij het vuur in jouw houtoven. Deze fire roasted salsa is perfect om te bereiden als aperitief bij het opwarmen van je oven, en zo de avond met je gasten in te zetten. Ga creatief aan de slag met de ingrediënten en serveer bijvoorbeeld met nacho chips, crackers of flatbreads.
Aubergine Dumplings Alla ParmigianaBy Arno VerougstraeteDe geliefde smaken van de Italiaanse klassieker melanzane alla parmigiana, maar dan in dumplingvorm uit de houtoven. De dumplings zijn ongelofelijk lekker en vol van smaak. Bovendien zijn ze op onverklaarbare manier toch bijzonder licht!
Gegrilde Druiven met BurrataBy Adrien BillietDit receptje is geïnspireerd op een recept van de populaire chef Ottolenghi. Het recept werd aangepast voor de houtoven. Dankzij het houtaroma komen de zoete toetsen van de gegrilde druiven des te meer tot hun recht. De marinade met venkelzaad zorgt voor een heerlijk Oosterse sfeer.