Over Vonken - Meet the founders

Meet the founders

Een kok en een knutselaar die een passie delen voor avontuur, vuur en gezellig samenzijn: het ideale team. Na tal van ferm bestudeerde prototypes, eindeloos experimenteren en kooksessies over het hele land was onze Vonken Original geboren. Adrien & Sebastian vonden prima hun weg naar de West-Vlaamse metaalnijverheid, productontwerpers met een indrukwekkend tekeninzicht en de Bourgondische eetcultuur van België. Met tal van lokale stakeholders bouwen we verder aan de buitenovens van Vonken.

Over Vonken - Van een roeste ton naar een perfecte oven

Van een roeste ton naar een perfecte oven

Een kampweide in de Ardennen, een oud olievat en een hoop stenen: zo ontstond Vonken. Het begon met onze roeste ton waarin we onze eerste pizza’s, ovenschotels en BBQ bereiden voor onze kampgenoten, ons weinig bewust van het fantastische kooktoestel dat we in onze handen hadden. Zo evolueerden we naar de elegante ovens die Vonken vandaag produceert. 

Over Vonken - Koken met vuur

Koken met vuur

Vuur doet leven. In het Scandinavische noorden, de Lage Landen of het zonnige zuiden streven families en vrienden naar een ultiem gevoel van verbondenheid. Die missie neemt Vonken ter harte: een grenzeloze buitenoven die een waaier aan gerechten met gemak laat bereiden, en tegelijk een elegante sfeermaker waar het leuk rond vertoeven is in alle seizoenen.

Over Vonken - Voor elke Vonken een boom

Voor elke oven een boom

Europeanen zijn Bourgondiërs. Dat merkten we gedurende de vele tentenkampen tussen bos en veld en op onze talrijke avonturen. Het aroma en de sfeer van een houtvuur, en de kwaliteit van een professionele oven: ons concept was geboren. Een authentieke passie voor outdoor cooking en onze avontuurlijke mindset maken ons gedreven ovenbouwers die streven naar perfectie en verantwoordelijkheid.

Over Vonken - duurzaamheid, wij planten voor elke verkochte Vonken houtoven een boom

Daarom planten wij voor elke verkochte oven een boom, zodat gastronomisch genieten van een houtvuur gepaard gaat met verantwoord ondernemen. We zijn bovendien de enigste Belgische houtovenbouwer op de markt en maken de oven 100% in eigen land, wat de superieure kwaliteit van ons product garandeert.