Yields4 Servings
 2 aubergines
 2 teentjes look
 2 eetlepels tahini
 ¼ theelepel komijn
 ¾ theelepel zout
 2 eetlepels citroensap
 peper en olijfolie naar smaak
1

Stook de houtoven warm en leg enkele aubergines in de schil op de stenen bakvloer.

2

Na 20 minuten blazen ze mooi op: nu zijn ze heerlijk mals vanbinnen.

3

Lepel het vruchtvlees eruit en meng om met een vork.

4

Voeg tahini, knoflook, komijn, peper, zout, olijfolie en een beetje citroensap toe. Roer goed door, en werk eventueel af met een beetje verse peterselie en gerookte paprika. Serveer bijvoorbeeld met flatbreads om te dippen, nog warm uit de Vonken.

Smakelijk!

Heb je dit gerecht klaargemaakt? Tag ons dan zeker op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

 

Ingredients

 2 aubergines
 2 teentjes look
 2 eetlepels tahini
 ¼ theelepel komijn
 ¾ theelepel zout
 2 eetlepels citroensap
 peper en olijfolie naar smaak

Directions

1

Stook de houtoven warm en leg enkele aubergines in de schil op de stenen bakvloer.

2

Na 20 minuten blazen ze mooi op: nu zijn ze heerlijk mals vanbinnen.

3

Lepel het vruchtvlees eruit en meng om met een vork.

4

Voeg tahini, knoflook, komijn, peper, zout, olijfolie en een beetje citroensap toe. Roer goed door, en werk eventueel af met een beetje verse peterselie en gerookte paprika. Serveer bijvoorbeeld met flatbreads om te dippen, nog warm uit de Vonken.

Smakelijk!

Heb je dit gerecht klaargemaakt? Tag ons dan zeker op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

Baba Ganoush