AuthorLeander LeendersCategory

Ingrediënten

Yields4 Servings
 2 aubergines
 2 teentjes look
 2 eetlepels tahini
 ¼ theelepel komijn
 ¾ theelepel zout
 2 eetlepels citroensap
 peper en olijfolie naar smaak

Bereiding

1

Stook de houtoven warm en leg enkele aubergines in de schil op de stenen bakvloer.

2

Na 20 minuten blazen ze mooi op: nu zijn ze heerlijk mals vanbinnen.

3

Lepel het vruchtvlees eruit en meng om met een vork.

4

Voeg tahini, knoflook, komijn, peper, zout, olijfolie en een beetje citroensap toe. Roer goed door, en werk eventueel af met een beetje verse peterselie en gerookte paprika. Serveer bijvoorbeeld met flatbreads om te dippen, nog warm uit de Vonken.

Smakelijk!

Heb je dit gerecht klaargemaakt? Tag ons dan zeker op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

Meer recepten

Heerlijk bladerdeegtaartje met pruimenBy Adrien BillietOm van te smullen na elke maaltijd, en gemakkelijk te bakken op de restwarmte in de houtoven. Ik leerde het basisrecept van dit taartje tijdens mijn vakantiejobs in een patisserie aan de Belgische kust. Het geheim van dit taartje is de eenvoud: een heerlijke bladerdeegbasis bescheiden belegd met een zoet laagje fruit. Dit is een versie voor de houtoven.
Gegrilde druiven met BurrataBy Adrien BillietDit receptje is geïnspireerd op een recept van de populaire chef Ottolenghi. Het recept werd aangepast voor de houtoven. Dankzij het houtaroma komen de zoete toetsen van de gegrilde druiven des te meer tot hun recht. De marinade met venkelzaad zorgt voor een heerlijk Oosterse sfeer.
Zeebaars op vel gebakken met jonge preiBy Adrien BillietEens iets anders dan vlees op een zwoele zomeravond? Dit recept voor Zeebaars op vel gebakken doet het ontzettend goed op een gezellig avondje in de tuin, of wanneer je vrienden of familie op bezoek hebt. Even goed in de Mini als in de Original. Geen fan van Zeebaars? Vervang door eender welke vis met een mooi stuk vel aan.

Ingredients

 2 aubergines
 2 teentjes look
 2 eetlepels tahini
 ¼ theelepel komijn
 ¾ theelepel zout
 2 eetlepels citroensap
 peper en olijfolie naar smaak

Directions

1

Stook de houtoven warm en leg enkele aubergines in de schil op de stenen bakvloer.

2

Na 20 minuten blazen ze mooi op: nu zijn ze heerlijk mals vanbinnen.

3

Lepel het vruchtvlees eruit en meng om met een vork.

4

Voeg tahini, knoflook, komijn, peper, zout, olijfolie en een beetje citroensap toe. Roer goed door, en werk eventueel af met een beetje verse peterselie en gerookte paprika. Serveer bijvoorbeeld met flatbreads om te dippen, nog warm uit de Vonken.

Smakelijk!

Heb je dit gerecht klaargemaakt? Tag ons dan zeker op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

Baba Ganoush