Breakfast Pizza

Breakfast Pizza
Ben je zo'n pizza lover dat je het op elk moment van de dag zou eten? Ik snap het. Hoewel een hartige pizza met veel kaas een lifesaver is na een plezante avond/nacht, kun je nu ook een zoete variant...
Breakfast Pizza

Description

Ben je zo'n pizza lover dat je het op elk moment van de dag zou eten? Ik snap het. Hoewel een hartige pizza met veel kaas een lifesaver is na een plezante avond/nacht, kun je nu ook een zoete variant uitproberen. Vanaf nu kan je naar dit recept wijzen als je pizza voor ontbijt of als dessert eet, en er zelf zo creatief mee omspringen als je maar wilt. Dit is mijn aanpak op basis van room en bruine suiker, maar op het wijde web vind je nog vele opties zoals met custard, speculoospasta, en ga zo maar door.

_by @bakmanschap - contacteer me gerust via Instagram of Facebook.

Ingrediënten

  • 4 bollen pizzadeeg (zie bvb het 24u deegrecept)
  • 100 ml volle room
  • bruine suiker
  • hazelnootpasta
  • (rood) fruit zoals frambozen, aardbeien, banaan, blauwe bessen, ...
  • optioneel: bloemsuiker
  • optioneel: grof zeezout

Bereiding

  1. Maak het vuur in je Vonken aan, we gaan voor een steentemperatuur van ergens eind 300°C. Zet je pot hazelnootpasta op een warme plek, zoals achter de schoorsteen van je Vonken.
  2. Terwijl je oven opwarmt, kun je je ingrediënten klaarzetten, en eventueel fruit al snijden.
  3. Haal je pizzabol erbij, en rek en vorm deze in semola tot een mooie cirkel zoals beschreven in het recept 'van deegbol tot pizza'.
  4. Voeg een klein scheutje room toe en verspreid voorzichtig over het deeg met de bolle kant van een lepel of borsteltje.
  5. Strooi een tweetal eetlepels bruine suiker over je pizzabodem. Nu zijn we klaar om de pizza te bakken, de rest van de toppings voegen we daarna pas toe, zodat deze niet verbranden.
  6. Controleer nog even de temperatuur van de steen met een infraroodthermometer. Voor dit recept mikken we tussen 350 en max 400°C (hoger gaat de suiker sneller verbranden dan de pizza bakt). Leg ook een stukje hout op het vuur zodat je wat vlam hebt om de pizza te bakken - zo krijgt ook de korst bovenaan een mooie kleur. Een hevig vuur is echter niet nodig.
  7. Schuif de pizza in de oven. Blijf erbij, maar laat de pizza zeker zo'n 20 seconden liggen. Neem dan je pizzaschep of draaischep erbij en draai de pizza een kwartslag tot 180° (afhankelijk van de temperatuur en dus hoe snel je pizza bakt).
  8. Herhaal dit voor een totaal van zo'n 90 seconden à 2 minuten, en hou vooral in de gaten dat de suiker niet aanbrandt. Haal de pizza uit de oven en schuif op een plank.
  9. Nu kunnen we afwerken. Neem een eetlepel hazelnootpasta en laat de lopende pasta over de pizza vallen - gebruik eventueel een theelepel om de chocopasta beter aan te brengen.
  10. Leg de stukjes fruit op de pizza, en werk, als je je extra fancy voelt, af met bloemsuiker of een snuif grof zout.

Is dit iets voor jou?

Kip aan't spit

Kip aan't spit

Een klassieker, en o zo lekker om zelf te bereiden in je eigen houtoven met behulp van het Vonken spit....
Zuurdesembrood in Vonken

Zuurdesembrood in Vonken

Ben je een echte broodfan en heb je een zuurdesem borrelen in jouw koelkast? Gebruik dan onze Original of Mini...