Caesar Salad met gegrilde kip

Caesar Salad met gegrilde kip
In veel recepten voor Caesar Salad worden gepaneerde kipfilets krokant gefrituurd. Met het vuur van Vonken kan je een nog betere en gezondere crunchy korst verkrijgen door gewoon te grillen onder een sterke vlam. Heerlijk krokant langs buiten, ontzettend sappig...
Caesar Salad met gegrilde kip

Description

In veel recepten voor Caesar Salad worden gepaneerde kipfilets krokant gefrituurd. Met het vuur van Vonken kan je een nog betere en gezondere crunchy korst verkrijgen door gewoon te grillen onder een sterke vlam. Heerlijk krokant langs buiten, ontzettend sappig langs binnen. Gebruik Japans broodkruim (Panko) voor een optimale textuur en maak die heerlijke dressing niet te complex.

Ingrediënten

  • 1 kg kipfilet
  • 2 eieren
  • 180 g paneermeel (liefst Panko)
  • peper, zout
  • 3 el Raz el Hanout
  • olijfolie
  • 150 g mayonaise
  • 2 teentjes look
  • sap van een halve limoen (of een hele, naar smaak)
  • 80 g fijngemalen parmezaan
  • 2 el mosterd
  • 8 filetjes ansjovis uit blik
  • 25 ml water
  • 250 g croutons
  • 1 krop ijsbergsla of 7-8 slaharten
  • optioneel: een scheut Worchestershiresaus

Bereiding

  1. Marineer de kip gedurende een halfuurtje in wat olijfolie, de raz el hanout, en het peper en zout.
  2. Bereid twee schaaltjes voor: eentje met de Panko, een ander met de twee stevig losgeklopte eieren. Haal de kipfilets eerst door het eimengesel en zorg dat de hele filets bedekt zij met ei. Haal ze daarna grondig door de Panko en leg apart op een bord. Bij vele recepten lees je dat je eerst de filets door bloem moet halen alvorens door ei en paneermeel. Dit zorgt voor extra stevigheid, maar is niet noodzakelijk.
  3. Stook de Vonken (Mini of Original) warm, net zoals je pizza's zou gaan bakken. Neem een rvs schaal en besprenkel deze met wat olijfolie. Leg de gepaneerde kipfilets in de schaal en schuif onder de hete vlammen. De kip zal nu grillen langs boven, wat een heerlijk krokant korstje zal opleveren. Na enkele minuten haal je de schaal eruit en draai je de kipfilets. Schuif de schaal terug in de Vonken en wacht opnieuw enkele minuten. Bak de kip niet kapot: ze gaart en beetje verder wanneer je ze uithaalt en laat rusten.
  4. Haal uit en bedek de kip met wat zilverpapier.
  5. Maak ondertussen de dressing. Neem een kom en meng de teentjes look, de mosterd, het limoensap, de parmezaan, de ansjovis, het water, peper en zout. Zet er een mixer tegenaan en mix glad.
  6. Meng deze dressing met een spatel onder de mayonaise. Voeg indien gewenst een scheut Worchestershiresaus toe.
  7. Snijd de sla in fijne reepjes en verdeel over een brede, ondiepe schaal.
  8. Snijd de inmiddels licht afgekoelde kip in fijne reepjes en verdeel over de schaal.
  9. Bestrooi met croutons en besprenkel licht met wat olijfolie.
  10. Verdeel strepen of druppels dressing over de salade, of houd in een kommetje apart. Dien op in elk seizoen, want deze salade is echt overheerlijk!

Is dit iets voor jou?

Detroit Style Pizza

Detroit Style Pizza

Een dikke maar luchtige korst met daarop heerlijk krokant gesmolten kaas en de topping combo's van je dromen... dat is...
Gemarineerde scampi's in twee versies

Gemarineerde scampi's in twee versies

Een goede marinade heeft iets zuur (bv. citroen), iets zoet (bv. honing) en iets vettig (bv. olijfolie). Scampi's kan je...