AuteurAdrien BillietCategorie

Ingrediënten

Hoeveelheden1 Portie
 Een mooi stuk rood vlees (Entrecote, Rib eye, Kogelbiefstuk, Zesrib ...), maar je kan evengoed eender wat voor de BBQ nemen (malse kip, heerlijke lamskroon, ...)
 500 g Middelgrote groene asperges
 500 g Een bakje oesterzwammen

Bereiding

1

Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
(Optioneel: als je een sous vide toestel hebt, of een oven die op lage temperatuur functioneert, kan je een gevacumeerd stuk vlees op 55° C verwarmen gedurende 50 minuten (rood vlees) 70° C gedurende 45 minuten (kip))

2

Kruid met peper en zout. Zout zorgt ervoor dat je een erg krokante buitenkant krijgt bij de aanwezigheid van oplaaiende vlammen in de houtoven.

3

Stook de oven warm. Voor een goede BBQ werk je best met hout en mag er redelijk wat vlam zijn! Voor de Mini kan je ook pellets gebruiken. De vlam mag over het plafond razen.

4

Kuis de asperges en de oesterzwammen, en laat ze kort grillen met een beerje olijfolie op de grillplaat (Original) of in een gietijzeren grillpan (Mini).

5

Kijk na of er voldoende vlam is en leg desnoods een blokje bij. Verwarm de grillplaat (original) of grillpan (mini) in de houtoven, en schroei de stukken vlees met een klein beetje olijfolie. Draai eens om zodat het vlees langs beide kanten de vlam krijgt te zien.

6

Gaat het te snel? Schuif de grillplaat of de grillpan even uit de oven. Gemakkelijk!

7

Laat de grote stukken vlees 10 minuutjes rusten onder een laagje zilverpapier zodat het vlees heerlijk zacht wordt. Dien op met de gegrilde groentjes.

Meer recepten

Zeebaars op vel gebakken met jonge preiDoor Adrien BillietEens iets anders dan vlees op een zwoele zomeravond? Dit recept voor Zeebaars op vel gebakken doet het ontzettend goed op een gezellig avondje in de tuin, of wanneer je vrienden of familie op bezoek hebt. Even goed in de Mini als in de Original. Geen fan van Zeebaars? Vervang door eender welke vis met een mooi stuk vel aan.
Gepofte lookDoor Leander LeendersBoterzachte teentjes look om te smeren op je verse snee zuurdesembrood of als smaakmaker in sauzen en gerechten - èn dat met de restwarmte van je oven? Plunder je geurige vampierenverschrikker nu, en lees hier hoe het moet.
Volkoren zuurdesempitabroodjesDoor EvelienPita's zijn platte broodjes met een zachte korst. Binnenin zijn ze hol en je kan hun buik tot aan de rand toe vullen met de lekkerste toppings. Kant-en-klare pitabroodjes van de winkel zijn misschien gemakkelijk, maar zelfgemaakte pitabroodjes zijn dat ook! Daarnaast smaken deze laatste heel wat beter, vooral als ze nog warm zijn van het vuur uit de Vonken.

Ingrediënten

 Een mooi stuk rood vlees (Entrecote, Rib eye, Kogelbiefstuk, Zesrib ...), maar je kan evengoed eender wat voor de BBQ nemen (malse kip, heerlijke lamskroon, ...)
 500 g Middelgrote groene asperges
 500 g Een bakje oesterzwammen

Instructies

1

Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
(Optioneel: als je een sous vide toestel hebt, of een oven die op lage temperatuur functioneert, kan je een gevacumeerd stuk vlees op 55° C verwarmen gedurende 50 minuten (rood vlees) 70° C gedurende 45 minuten (kip))

2

Kruid met peper en zout. Zout zorgt ervoor dat je een erg krokante buitenkant krijgt bij de aanwezigheid van oplaaiende vlammen in de houtoven.

3

Stook de oven warm. Voor een goede BBQ werk je best met hout en mag er redelijk wat vlam zijn! Voor de Mini kan je ook pellets gebruiken. De vlam mag over het plafond razen.

4

Kuis de asperges en de oesterzwammen, en laat ze kort grillen met een beerje olijfolie op de grillplaat (Original) of in een gietijzeren grillpan (Mini).

5

Kijk na of er voldoende vlam is en leg desnoods een blokje bij. Verwarm de grillplaat (original) of grillpan (mini) in de houtoven, en schroei de stukken vlees met een klein beetje olijfolie. Draai eens om zodat het vlees langs beide kanten de vlam krijgt te zien.

6

Gaat het te snel? Schuif de grillplaat of de grillpan even uit de oven. Gemakkelijk!

7

Laat de grote stukken vlees 10 minuutjes rusten onder een laagje zilverpapier zodat het vlees heerlijk zacht wordt. Dien op met de gegrilde groentjes.

De perfecte steak in de houtoven