AuthorAdrien BillietCategory

Ingrediënten

Yields2 Servings
 1 blok feta
 100 g gemengde olijven
 4 el honing
 1 flinke scheut olijfolie
 1 citroen
 1 zoete puntpaprika
 1 ui
 400 g kerstomaatjes
 2 tenen knoflook
 oregano of basilicum

Bereiding

1

Snijd de feta in twee gelijke delen, en verspreid die in een ovenschaal met een flinke scheut olijfolie.
Steek inmiddels de Mini of de Original aan. Je hoeft niet te overdrijven. Een matige vlam is genoeg voor dit gerechtje.

2

Snijd de zoete puntpaprika en de ui in blokjes, en verspreid deze rond de feta. Overgiet met het sap van de citroen en een klein beetje olijfolie.

3

Leg de kerstomaatjes en de olijven ook rondom de feta.

4

Overgiet het geheel met de honing.

5

Draai wat verse peper van de molen over het gerecht, in het bijzonder over de witte feta-oppervlaktes. Zo krijg je een mooi en kruidig geheel. Kruid af met wat oregano of basilicum naar wens.

6

Bak af in de Mini of Original met matige vlam, en een temperatuur tussen de 200 en 300 graden gedurende 15-20 minuutjes. De groentjes worden zo licht krokant gegrild, maar blijven nog heerlijk sappig van binnen.

7

Dien op met wat getoast brood, of ga puur en smul van dit ovenschoteltje zonder brood.

Tag ons op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

Meer recepten

Kip aan’t spitBy Leander LeendersEen klassieker, en o zo lekker om zelf te bereiden in je eigen houtoven met behulp van het Vonken spit. Kwaliteitsvlees, een lekkere rub, wat tijd en een geurend houtvuur - dat is alles wat je nodig hebt om thuis zelf een fantastische kip aan't spit klaar te maken. Gedaan met droge supermarktkip en in de rij wachten bij 't kippenkraam!
Caesar Salad met gegrilde kipBy Adrien BillietIn veel recepten voor Caesar Salad worden gepaneerde kipfilets krokant gefrituurd. Met het vuur van Vonken kan je een nog betere en gezondere crunchy korst verkrijgen door gewoon te grillen onder een sterke vlam. Heerlijk krokant langs buiten, ontzettend sappig langs binnen. Gebruik Japans broodkruim (Panko) voor een optimale textuur en maak die heerlijke dressing niet te complex.
Detroit Style PizzaBy Leander LeendersEen dikke maar luchtige korst met daarop heerlijk krokant gesmolten kaas en de topping combo's van je dromen... dat is Detroit Style Pizza, je nieuwste favoriete comfort food. Detroit Style Pizza is een pizza die in een 'pan' of vorm wordt gebakken, en oorspronkelijk afstamt van de Siciliaanse pan pizza 'sfincione'. Naar 't schijnt wou een Siciliaanse migrant het deeg van z'n vrouw afbakken en vond hij er niet beter op dan een stalen pan te gebruiken van zijn werkplek in de autofabriek. Detroit Style Pizza wordt steeds populairder, en terecht. Het leuke is dat je, in tegenstelling tot Napolitaanse pizza, ook een erg lekkere Detroit pizza kan bakken in je gewone oven in de keuken met behulp van een baksteen - al is het resultaat wel nog nèt lekkerder in de houtoven door de iets hogere temperatuur. De authentieke DSP's worden in rechthoekige pannen met strakke hoeken gebakken, maar ga gerust al even aan de slag met wat je in huis kunt vinden (let wel op geen vormen met antiaanbaklaag te gebruiken in je houtoven).

Ingredients

 1 blok feta
 100 g gemengde olijven
 4 el honing
 1 flinke scheut olijfolie
 1 citroen
 1 zoete puntpaprika
 1 ui
 400 g kerstomaatjes
 2 tenen knoflook
 oregano of basilicum

Directions

1

Snijd de feta in twee gelijke delen, en verspreid die in een ovenschaal met een flinke scheut olijfolie.
Steek inmiddels de Mini of de Original aan. Je hoeft niet te overdrijven. Een matige vlam is genoeg voor dit gerechtje.

2

Snijd de zoete puntpaprika en de ui in blokjes, en verspreid deze rond de feta. Overgiet met het sap van de citroen en een klein beetje olijfolie.

3

Leg de kerstomaatjes en de olijven ook rondom de feta.

4

Overgiet het geheel met de honing.

5

Draai wat verse peper van de molen over het gerecht, in het bijzonder over de witte feta-oppervlaktes. Zo krijg je een mooi en kruidig geheel. Kruid af met wat oregano of basilicum naar wens.

6

Bak af in de Mini of Original met matige vlam, en een temperatuur tussen de 200 en 300 graden gedurende 15-20 minuutjes. De groentjes worden zo licht krokant gegrild, maar blijven nog heerlijk sappig van binnen.

7

Dien op met wat getoast brood, of ga puur en smul van dit ovenschoteltje zonder brood.

Tag ons op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

Feta Saganaki met heerlijke groentjes