AuthorAdrien BillietCategory,

Ingrediënten

Yields4 Servings
 2 bollen burrata
 200 g blauwe of rode druiven (pitloos)
 200 g witte druiven (pitloos)
 50 g venkelzaak
 5 tbsp wittewijnazijn (of dragon, appel, lichte balsamico)
 5 tbsp olijfolie
 2 tenen knoflook
 2 tbsp bruine suiker (cassonade of donkerbruin)
 peper, zout en optioneel wat droge tijm
 20 stevige prikkers

Bereiding

Marineer de druiven
1

Leg de prikkers in een bakje water, zodat ze vochtig worden. We doen dit zodat ze erna niet kunnen verbranden in de oven.

2

Brand het venkelzaad heel kort in een ovenschaaltje in de houtoven zodat ze heerlijk kruidig ruiken. Je kan dit ook op voorhand doen in een koekenpan op het fornuis.

3

Voeg de olie, azijn, venkelzaadjes, peper, zout en suiker samen in een kom. Haal de tenen knoflook door een lookpers en voeg deze toe aan de marinade. Draai goed om.

4

Was de druiven en leg deze in een ruime kom. Besprenkel direct met de marinade en laat minstens een half uur rusten.

5

Steek de druiven op prikkers, en wissel af per kleur om een mooi visueel geheel te verkrijgen. Opgelet: gooi de overgebleven marinade niet weg! Je hebt deze straks nog nodig.

Grill de druivenbrochettes
6

Dit gerechtje kan je bereiden vanaf 200 tot 450°C. Er mag behoorlijk wat vlam zijn, maar het is niet noodzakelijk. In dat laatste geval duurt het gewoon iets langer.

7

Schuif het grillrek in de Original met de planchakant naar boven, of werk met een RVS ovenschaal. Werk je met de Mini, zorg dan voor een gietijzeren grillpan of ook een RVS ovenschaal.

8

Schuif de ovenschaal in de oven, of verdeel de brochettes in de grillpan of op de plancha. Laat de druiven zeker 3 tot 5 minuutjes grillen.

9

Neem een vlakke schotel waarop je 2 bollen burrata plaatst. Schik de druivenbrochettes rond de burrata. De overige marinade giet je over de burratabollen heen. Laat het smaken!

10

Foto's @Verougstraete.tv

Tag ons op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

Meer recepten

Kip aan’t spitBy Leander LeendersEen klassieker, en o zo lekker om zelf te bereiden in je eigen houtoven met behulp van het Vonken spit. Kwaliteitsvlees, een lekkere rub, wat tijd en een geurend houtvuur - dat is alles wat je nodig hebt om thuis zelf een fantastische kip aan't spit klaar te maken. Gedaan met droge supermarktkip en in de rij wachten bij 't kippenkraam!
Feta Saganaki met heerlijke groentjesBy Adrien BillietHeerlijke Feta Saganaki (of gebakken feta) uit de houtoven van Vonken. Een eenvoudige Griekse ovenschotel voor elk seizoen. Dit fijn en vegetarisch gerechtje met zoete ondertoon dankzij de honing en zoete puntpaprika kan je als hoofdmaal opdienen, of gewoon als leuke sidedish of voorgerecht.
Caesar Salad met gegrilde kipBy Adrien BillietIn veel recepten voor Caesar Salad worden gepaneerde kipfilets krokant gefrituurd. Met het vuur van Vonken kan je een nog betere en gezondere crunchy korst verkrijgen door gewoon te grillen onder een sterke vlam. Heerlijk krokant langs buiten, ontzettend sappig langs binnen. Gebruik Japans broodkruim (Panko) voor een optimale textuur en maak die heerlijke dressing niet te complex.

Ingredients

 2 bollen burrata
 200 g blauwe of rode druiven (pitloos)
 200 g witte druiven (pitloos)
 50 g venkelzaak
 5 tbsp wittewijnazijn (of dragon, appel, lichte balsamico)
 5 tbsp olijfolie
 2 tenen knoflook
 2 tbsp bruine suiker (cassonade of donkerbruin)
 peper, zout en optioneel wat droge tijm
 20 stevige prikkers

Directions

Marineer de druiven
1

Leg de prikkers in een bakje water, zodat ze vochtig worden. We doen dit zodat ze erna niet kunnen verbranden in de oven.

2

Brand het venkelzaad heel kort in een ovenschaaltje in de houtoven zodat ze heerlijk kruidig ruiken. Je kan dit ook op voorhand doen in een koekenpan op het fornuis.

3

Voeg de olie, azijn, venkelzaadjes, peper, zout en suiker samen in een kom. Haal de tenen knoflook door een lookpers en voeg deze toe aan de marinade. Draai goed om.

4

Was de druiven en leg deze in een ruime kom. Besprenkel direct met de marinade en laat minstens een half uur rusten.

5

Steek de druiven op prikkers, en wissel af per kleur om een mooi visueel geheel te verkrijgen. Opgelet: gooi de overgebleven marinade niet weg! Je hebt deze straks nog nodig.

Grill de druivenbrochettes
6

Dit gerechtje kan je bereiden vanaf 200 tot 450°C. Er mag behoorlijk wat vlam zijn, maar het is niet noodzakelijk. In dat laatste geval duurt het gewoon iets langer.

7

Schuif het grillrek in de Original met de planchakant naar boven, of werk met een RVS ovenschaal. Werk je met de Mini, zorg dan voor een gietijzeren grillpan of ook een RVS ovenschaal.

8

Schuif de ovenschaal in de oven, of verdeel de brochettes in de grillpan of op de plancha. Laat de druiven zeker 3 tot 5 minuutjes grillen.

9

Neem een vlakke schotel waarop je 2 bollen burrata plaatst. Schik de druivenbrochettes rond de burrata. De overige marinade giet je over de burratabollen heen. Laat het smaken!

10

Foto's @Verougstraete.tv

Tag ons op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

Gegrilde Druiven met Burrata