AuthorAdrien Billiet

Ingrediënten

Yields4 Servings
 2 bollen burrata
 200 g blauwe of rode druiven (pitloos)
 200 g witte druiven (pitloos)
 50 g venkelzaak
 5 tbsp wittewijnazijn (of dragon, appel, lichte balsamico)
 5 tbsp olijfolie
 2 tenen knoflook
 2 tbsp bruine suiker (cassonade of donkerbruin)
 peper, zout en optioneel wat droge tijm
 20 stevige prikkers

Bereiding

Marineer de druiven
1

Leg de prikkers in een bakje water, zodat ze vochtig worden. We doen dit zodat ze erna niet kunnen verbranden in de oven.

2

Brand het venkelzaad heel kort in een ovenschaaltje in de houtoven zodat ze heerlijk kruidig ruiken. Je kan dit ook op voorhand doen in een koekenpan op het fornuis.

3

Voeg de olie, azijn, venkelzaadjes, peper, zout en suiker samen in een kom. Haal de tenen knoflook door een lookpers en voeg deze toe aan de marinade. Draai goed om.

4

Was de druiven en leg deze in een ruime kom. Besprenkel direct met de marinade en laat minstens een half uur rusten.

5

Steek de druiven op prikkers, en wissel af per kleur om een mooi visueel geheel te verkrijgen. Opgelet: gooi de overgebleven marinade niet weg! Je hebt deze straks nog nodig.

Grill de druivenbrochettes
6

Dit gerechtje kan je bereiden vanaf 200 tot 450°C. Er mag behoorlijk wat vlam zijn, maar het is niet noodzakelijk. In dat laatste geval duurt het gewoon iets langer.

7

Schuif het grillrek in de Original met de planchakant naar boven, of werk met een RVS ovenschaal. Werk je met de Mini, zorg dan voor een gietijzeren grillpan of ook een RVS ovenschaal.

8

Schuif de ovenschaal in de oven, of verdeel de brochettes in de grillpan of op de plancha. Laat de druiven zeker 3 tot 5 minuutjes grillen.

9

Neem een vlakke schotel waarop je 2 bollen burrata plaatst. Schik de druivenbrochettes rond de burrata. De overige marinade giet je over de burratabollen heen. Laat het smaken!

10

Foto's @Verougstraete.tv

Tag ons op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

Meer recepten

Heerlijk bladerdeegtaartje met pruimenBy Adrien BillietOm van te smullen na elke maaltijd, en gemakkelijk te bakken op de restwarmte in de houtoven. Ik leerde het basisrecept van dit taartje tijdens mijn vakantiejobs in een patisserie aan de Belgische kust. Het geheim van dit taartje is de eenvoud: een heerlijke bladerdeegbasis bescheiden belegd met een zoet laagje fruit. Dit is een versie voor de houtoven.
Zeebaars op vel gebakken met jonge preiBy Adrien BillietEens iets anders dan vlees op een zwoele zomeravond? Dit recept voor Zeebaars op vel gebakken doet het ontzettend goed op een gezellig avondje in de tuin, of wanneer je vrienden of familie op bezoek hebt. Even goed in de Mini als in de Original. Geen fan van Zeebaars? Vervang door eender welke vis met een mooi stuk vel aan.
Gepofte lookBy Leander LeendersBoterzachte teentjes look om te smeren op je verse snee zuurdesembrood of als smaakmaker in sauzen en gerechten - èn dat met de restwarmte van je oven? Plunder je geurige vampierenverschrikker nu, en lees hier hoe het moet.

Ingredients

 2 bollen burrata
 200 g blauwe of rode druiven (pitloos)
 200 g witte druiven (pitloos)
 50 g venkelzaak
 5 tbsp wittewijnazijn (of dragon, appel, lichte balsamico)
 5 tbsp olijfolie
 2 tenen knoflook
 2 tbsp bruine suiker (cassonade of donkerbruin)
 peper, zout en optioneel wat droge tijm
 20 stevige prikkers

Directions

Marineer de druiven
1

Leg de prikkers in een bakje water, zodat ze vochtig worden. We doen dit zodat ze erna niet kunnen verbranden in de oven.

2

Brand het venkelzaad heel kort in een ovenschaaltje in de houtoven zodat ze heerlijk kruidig ruiken. Je kan dit ook op voorhand doen in een koekenpan op het fornuis.

3

Voeg de olie, azijn, venkelzaadjes, peper, zout en suiker samen in een kom. Haal de tenen knoflook door een lookpers en voeg deze toe aan de marinade. Draai goed om.

4

Was de druiven en leg deze in een ruime kom. Besprenkel direct met de marinade en laat minstens een half uur rusten.

5

Steek de druiven op prikkers, en wissel af per kleur om een mooi visueel geheel te verkrijgen. Opgelet: gooi de overgebleven marinade niet weg! Je hebt deze straks nog nodig.

Grill de druivenbrochettes
6

Dit gerechtje kan je bereiden vanaf 200 tot 450°C. Er mag behoorlijk wat vlam zijn, maar het is niet noodzakelijk. In dat laatste geval duurt het gewoon iets langer.

7

Schuif het grillrek in de Original met de planchakant naar boven, of werk met een RVS ovenschaal. Werk je met de Mini, zorg dan voor een gietijzeren grillpan of ook een RVS ovenschaal.

8

Schuif de ovenschaal in de oven, of verdeel de brochettes in de grillpan of op de plancha. Laat de druiven zeker 3 tot 5 minuutjes grillen.

9

Neem een vlakke schotel waarop je 2 bollen burrata plaatst. Schik de druivenbrochettes rond de burrata. De overige marinade giet je over de burratabollen heen. Laat het smaken!

10

Foto's @Verougstraete.tv

Tag ons op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

Gegrilde druiven met Burrata