Category,

Yields6 Servings
 1 rijpe ananas
 enkele marshmallows
1

Leg de volledige ananas op de stenen ovenvloer tussen 150° en 300° C, of op een bedje gloeiende kolen, zonder vlam.

2

Laat een halfuur tot één uur karameliseren, draai tweemaal om. Maak je geen zorgen als de ananas sappen verliest die verbrand ruiken: de ananas zelf is vanbinnen niet aangetast, en de ovenvloer werkt zelfreinigend van zodra je opnieuw een vuur stookt na de bereiding.

3

Haal de roetzwarte ananas uit de oven en snij de verbrande schil er zorgvuldig van met een mes.

4

Snijd in stukjes en dien op. Werk af met marshmallows die geleidelijk aan wegsmelten op de nog warme ananas.

Heb je dit gerecht klaargemaakt? Tag ons dan zeker op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

Ingredients

 1 rijpe ananas
 enkele marshmallows

Directions

1

Leg de volledige ananas op de stenen ovenvloer tussen 150° en 300° C, of op een bedje gloeiende kolen, zonder vlam.

2

Laat een halfuur tot één uur karameliseren, draai tweemaal om. Maak je geen zorgen als de ananas sappen verliest die verbrand ruiken: de ananas zelf is vanbinnen niet aangetast, en de ovenvloer werkt zelfreinigend van zodra je opnieuw een vuur stookt na de bereiding.

3

Haal de roetzwarte ananas uit de oven en snij de verbrande schil er zorgvuldig van met een mes.

4

Snijd in stukjes en dien op. Werk af met marshmallows die geleidelijk aan wegsmelten op de nog warme ananas.

Heb je dit gerecht klaargemaakt? Tag ons dan zeker op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

Gegrilde & gekarameliseerde ananas