AuthorAdrien BillietCategory

Ingrediënten

Yields6 Servings
 2 trossen kerstomaatjes
 1 courgette, in blokjes gesneden
 1 kleine flespompoen, in blokjes gesneden
 2 rode ajuinen, in ringen gesneden
 2 paprika's, in reepjes gesneden
 2 teentjes knoflook
 200 g ricotta
 3 eetlepels honing
 peper, zout & Provençaalse kruiden

Bereiding

1

Snij de groenten in stukken. Je kan alle groenten vervangen door andere groenten (bv. venkel, aubergine, wortel). Groenten als pompoen, aubergine en wortel hebben een langere gaartijd dus snijd je die best in kleinere stukjes.

2

Leg alle groenten in een ovenschaal en werk af met grof zout, peper en olijfolie.

3

Plet de teentjes knoflook en voeg toe.

4

Laat gedurende 30 minuten garen in een metalen ovenschaal op de steenvloer of rooster. Hanteer voor dit gerecht best een temperatuur tussen 150° en 250°C.

5

Brandt het vuur nog met veel vlam, dan roer je de schotel best regelmatig om zodat de groenten niet aanbranden.

6

Wil je een extra mediterraanse touch, dan kan je plukjes ricotta en een paar streepjes honing toevoegen. Pas op: honing verbrandt snel. Doe dit dus best op het einde.

Smakelijk!

Heb je dit gerecht klaargemaakt? Tag ons dan zeker op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

Meer recepten

Heerlijk bladerdeegtaartje met pruimenBy Adrien BillietOm van te smullen na elke maaltijd, en gemakkelijk te bakken op de restwarmte in de houtoven. Ik leerde het basisrecept van dit taartje tijdens mijn vakantiejobs in een patisserie aan de Belgische kust. Het geheim van dit taartje is de eenvoud: een heerlijke bladerdeegbasis bescheiden belegd met een zoet laagje fruit. Dit is een versie voor de houtoven.
Gegrilde druiven met BurrataBy Adrien BillietDit receptje is geïnspireerd op een recept van de populaire chef Ottolenghi. Het recept werd aangepast voor de houtoven. Dankzij het houtaroma komen de zoete toetsen van de gegrilde druiven des te meer tot hun recht. De marinade met venkelzaad zorgt voor een heerlijk Oosterse sfeer.
Zeebaars op vel gebakken met jonge preiBy Adrien BillietEens iets anders dan vlees op een zwoele zomeravond? Dit recept voor Zeebaars op vel gebakken doet het ontzettend goed op een gezellig avondje in de tuin, of wanneer je vrienden of familie op bezoek hebt. Even goed in de Mini als in de Original. Geen fan van Zeebaars? Vervang door eender welke vis met een mooi stuk vel aan.

Ingredients

 2 trossen kerstomaatjes
 1 courgette, in blokjes gesneden
 1 kleine flespompoen, in blokjes gesneden
 2 rode ajuinen, in ringen gesneden
 2 paprika's, in reepjes gesneden
 2 teentjes knoflook
 200 g ricotta
 3 eetlepels honing
 peper, zout & Provençaalse kruiden

Directions

1

Snij de groenten in stukken. Je kan alle groenten vervangen door andere groenten (bv. venkel, aubergine, wortel). Groenten als pompoen, aubergine en wortel hebben een langere gaartijd dus snijd je die best in kleinere stukjes.

2

Leg alle groenten in een ovenschaal en werk af met grof zout, peper en olijfolie.

3

Plet de teentjes knoflook en voeg toe.

4

Laat gedurende 30 minuten garen in een metalen ovenschaal op de steenvloer of rooster. Hanteer voor dit gerecht best een temperatuur tussen 150° en 250°C.

5

Brandt het vuur nog met veel vlam, dan roer je de schotel best regelmatig om zodat de groenten niet aanbranden.

6

Wil je een extra mediterraanse touch, dan kan je plukjes ricotta en een paar streepjes honing toevoegen. Pas op: honing verbrandt snel. Doe dit dus best op het einde.

Smakelijk!

Heb je dit gerecht klaargemaakt? Tag ons dan zeker op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

Gegrilde groenten met ricotta & honing