AuthorLeander LeendersCategory,

Ingrediënten

Yields4 Servings
 6 rijpe perziken
 4 burrata's of zo'n 150g volle Griekse yoghurt per persoon
 handjevol pijnboompitten
 16 blaadjes verse basilicum
 8 takjes verse tijm
 crema di balsamico
 peper en zout uit de molen
 (optie) pikante honing (zie recept op vonken.be)

Bereiding

1

Steek het vuur in je oven aan. Laat even branden en schuif dan een gietijzeren grillpan in de oven om goed heet te laten worden (in het geval van Vonken Original kun je het grillplaat accessoire gebruiken).

2

Kies mooie rijpe perziken uit en halveer ze, zo kun je mooi de pit eruit halen zonder iets van het vruchtvlees te verliezen. Snij in schijfjes van ongeveer 1 cm dik en bestrijk met enkele theelepels pikante honing en een paar druppels olijfolie.

3

Eens je grillpan of -plaat heet is, kun je eerst heel kort de pijnboompitten roosteren. Pas hier wel goed op, deze verbranden snel. Dus loop niet weg en roer constant om, zeker als het vuur hevig brandt.

4

Laat de grillpan of -plaat nog even extra opwarmen en leg je de plakjes perzik erin of erop. Om het mooie grillpatroon te bekomen laat je ze best gewoon even liggen. Hou goed in de gaten, en draai afhankelijk van de hevigheid van je vuur na +- 3 minuten om.

5

Nu de perzik gegrild is, kun je je bord gaan samenstellen. Ga je voor burrata, scheur dan per bord een burrata in vieren open, en verdeel de perzik over de borden. Leg ze op de burrata en recupereer zoveel mogelijk van het zoete sap dat bij het grillen vrijkwam.

Maak je een dessertversie met Griekse yoghurt, doe deze dan bijvoorbeeld in een kommetje, en voeg er de perzik en het sap aan toe.

6

Werk af met de verse basilicum en tijm, crema di balsamico en de geroosterde pijnboompitten. Maak je de versie met burrata, voeg dan nog wat peper en zout uit de molen toe. Bij Griekse yoghurt mag de (pikante) honing nog eens passeren! Smakelijk!

Tag ons op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

_by @bakmanschap - contacteer me gerust via Instagram of Facebook.

Meer recepten

Kip aan’t spitBy Leander LeendersEen klassieker, en o zo lekker om zelf te bereiden in je eigen houtoven met behulp van het Vonken spit. Kwaliteitsvlees, een lekkere rub, wat tijd en een geurend houtvuur - dat is alles wat je nodig hebt om thuis zelf een fantastische kip aan't spit klaar te maken. Gedaan met droge supermarktkip en in de rij wachten bij 't kippenkraam!
Feta Saganaki met heerlijke groentjesBy Adrien BillietHeerlijke Feta Saganaki (of gebakken feta) uit de houtoven van Vonken. Een eenvoudige Griekse ovenschotel voor elk seizoen. Dit fijn en vegetarisch gerechtje met zoete ondertoon dankzij de honing en zoete puntpaprika kan je als hoofdmaal opdienen, of gewoon als leuke sidedish of voorgerecht.
Caesar Salad met gegrilde kipBy Adrien BillietIn veel recepten voor Caesar Salad worden gepaneerde kipfilets krokant gefrituurd. Met het vuur van Vonken kan je een nog betere en gezondere crunchy korst verkrijgen door gewoon te grillen onder een sterke vlam. Heerlijk krokant langs buiten, ontzettend sappig langs binnen. Gebruik Japans broodkruim (Panko) voor een optimale textuur en maak die heerlijke dressing niet te complex.

Ingredients

 6 rijpe perziken
 4 burrata's of zo'n 150g volle Griekse yoghurt per persoon
 handjevol pijnboompitten
 16 blaadjes verse basilicum
 8 takjes verse tijm
 crema di balsamico
 peper en zout uit de molen
 (optie) pikante honing (zie recept op vonken.be)

Directions

1

Steek het vuur in je oven aan. Laat even branden en schuif dan een gietijzeren grillpan in de oven om goed heet te laten worden (in het geval van Vonken Original kun je het grillplaat accessoire gebruiken).

2

Kies mooie rijpe perziken uit en halveer ze, zo kun je mooi de pit eruit halen zonder iets van het vruchtvlees te verliezen. Snij in schijfjes van ongeveer 1 cm dik en bestrijk met enkele theelepels pikante honing en een paar druppels olijfolie.

3

Eens je grillpan of -plaat heet is, kun je eerst heel kort de pijnboompitten roosteren. Pas hier wel goed op, deze verbranden snel. Dus loop niet weg en roer constant om, zeker als het vuur hevig brandt.

4

Laat de grillpan of -plaat nog even extra opwarmen en leg je de plakjes perzik erin of erop. Om het mooie grillpatroon te bekomen laat je ze best gewoon even liggen. Hou goed in de gaten, en draai afhankelijk van de hevigheid van je vuur na +- 3 minuten om.

5

Nu de perzik gegrild is, kun je je bord gaan samenstellen. Ga je voor burrata, scheur dan per bord een burrata in vieren open, en verdeel de perzik over de borden. Leg ze op de burrata en recupereer zoveel mogelijk van het zoete sap dat bij het grillen vrijkwam.

Maak je een dessertversie met Griekse yoghurt, doe deze dan bijvoorbeeld in een kommetje, en voeg er de perzik en het sap aan toe.

6

Werk af met de verse basilicum en tijm, crema di balsamico en de geroosterde pijnboompitten. Maak je de versie met burrata, voeg dan nog wat peper en zout uit de molen toe. Bij Griekse yoghurt mag de (pikante) honing nog eens passeren! Smakelijk!

Tag ons op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

_by @bakmanschap - contacteer me gerust via Instagram of Facebook.

Gegrilde Perzik (met burrata of Griekse yoghurt)