Gegrilde Perzik (met burrata of Griekse yoghurt)

Gegrilde Perzik (met burrata of Griekse yoghurt)
De zomer op je bord, dat is dit gerechtje. Zoete perziken met pikante honing op de Vonken grill, vergezeld van een heerlijk smeuïge burrata als voorgerecht, of volle Griekse yoghurt als dessert. Werk af met verse kruiden uit de tuin,...
Gegrilde Perzik (met burrata of Griekse yoghurt)

Description

De zomer op je bord, dat is dit gerechtje. Zoete perziken met pikante honing op de Vonken grill, vergezeld van een heerlijk smeuïge burrata als voorgerecht, of volle Griekse yoghurt als dessert. Werk af met verse kruiden uit de tuin, enkele pijnboompitten en crema di balsamico om de perfecte balans te vinden tussen zoet en zout, hartig en romig.

_by @bakmanschap - contacteer me gerust via Instagram of Facebook.

Ingrediënten

  • 6 rijpe perziken
  • 4 burrata's of zo'n 150g volle Griekse yoghurt per persoon
  • handjevol pijnboompitten
  • 16 blaadjes verse basilicum
  • 8 takjes verse tijm
  • crema di balsamico
  • peper en zout uit de molen
  • optioneel: pikante honing

Bereiding

  1. Steek het vuur in je oven aan. Laat even branden en schuif dan een gietijzeren grillpan in de oven om goed heet te laten worden (in het geval van Vonken Original kun je het grillplaat accessoire gebruiken).
  2. Kies mooie rijpe perziken uit en halveer ze, zo kun je mooi de pit eruit halen zonder iets van het vruchtvlees te verliezen. Snij in schijfjes van ongeveer 1 cm dik en bestrijk met enkele theelepels pikante honing en een paar druppels olijfolie.
  3. Eens je grillpan of -plaat heet is, kun je eerst heel kort de pijnboompitten roosteren. Pas hier wel goed op, deze verbranden snel. Dus loop niet weg en roer constant om, zeker als het vuur hevig brandt.
  4. Laat de grillpan of -plaat nog even extra opwarmen en leg je de plakjes perzik erin of erop. Om het mooie grillpatroon te bekomen laat je ze best gewoon even liggen. Hou goed in de gaten, en draai afhankelijk van de hevigheid van je vuur na +- 3 minuten om.
  5. Nu de perzik gegrild is, kun je je bord gaan samenstellen. Ga je voor burrata, scheur dan per bord een burrata in vieren open, en verdeel de perzik over de borden. Leg ze op de burrata en recupereer zoveel mogelijk van het zoete sap dat bij het grillen vrijkwam.
  6. Maak je een dessertversie met Griekse yoghurt, doe deze dan bijvoorbeeld in een kommetje, en voeg er de perzik en het sap aan toe.
  7. Werk af met de verse basilicum en tijm, crema di balsamico en de geroosterde pijnboompitten. Maak je de versie met burrata, voeg dan nog wat peper en zout uit de molen toe. Bij Griekse yoghurt mag de (pikante) honing nog eens passeren!
  8. Smakelijk!

Is dit iets voor jou?

Vonken Secret Sauce

Vonken Secret Sauce

Vonken Secret Sauce
Smoky & Spicy Salsa Dip

Smoky & Spicy Salsa Dip

Een aantal simpele ingrediënten worden in dit recept getransformeerd tot krachtige smaakmakers, dankzij het vuur in jouw houtoven. Deze fire...