Gepofte look

Gepofte look
Boterzachte teentjes look om te smeren op je verse snee zuurdesembrood of als smaakmaker in sauzen en gerechten - èn dat met de restwarmte van je oven? Plunder je geurige vampierenverschrikker nu, en lees hier hoe het moet.
Gepofte look

Description

Boterzachte teentjes look om te smeren op je verse snee zuurdesembrood of als smaakmaker in sauzen en gerechten - èn dat met de restwarmte van je oven? Plunder je geurige vampierenverschrikker nu, en lees hier hoe het moet.

_by @bakmanschap - contacteer me gerust via Instagram of Facebook.

Ingrediënten

  • 3 (of hoeveel er in je schaal of pan passen) mooie grote bollen knoflook
  • 250 ml olijfolie (of een blend met bvb zonnebloemolie)

Bereiding

  1. We gaan ervan uit dat je dit recept maakt met de restwarmte van je Vonken, maar zoniet mikken we op zo'n 180-190°C.
  2. Haal zoveel mogelijk van de broze velletjes van de bol (pellen hoeft niet). Op die manier verkrijg je achteraf een heldere lookolie. Snij de bovenkant van de bol eraf, zodat je daar de teentjes look ziet zitten.
  3. Haal zoveel mogelijk van de broze velletjes van de bol (pellen hoeft niet). Op die manier verkrijg je achteraf een heldere lookolie. Snij de bovenkant van de bol eraf, zodat je daar de teentjes look ziet zitten.
  4. Bedek met aluminiumfolie (of een vuurvast deksel) en plaats in de oven.
  5. Check de look na zo'n 20 à 25 minuten, en draai de bollen om zodat de gesneden kant terug bovenaan ligt. Bedek opnieuw en zet terug in de oven voor zo'n 20 à 25 minuten, totdat de look lekker zacht is en gemakkelijk te doorprikken is.
  6. Laat de pan afkoelen. Nu kun je de teentjes mooi uit hun schil duwen vanaf de wortel naar de kant waar je de steel van de knoflook sneed. Bewaar ze samen met de olie in een luchtdichte pot in de koelkast - daar blijven ze minstens een week goed. Gebruik op pizza, in (tomaten)sauzen, bij vlees of vis, maar een aanrader om de look in al haar glorie te proeven is ze uitsmeren op een verse snee zuurdesembrood, met wat peper en zout (en extra olie uit de pot). Als we nu allemaal dit recept maken, kan er ook niemand geurhinder ondervinden. Go!

Is dit iets voor jou?

Volkoren zuurdesempitabroodjes

Volkoren zuurdesempitabroodjes

Pita's zijn platte broodjes met een zachte korst. Binnenin zijn ze hol en je kan hun buik tot aan de...
Zeebaars op vel gebakken met jonge prei

Zeebaars op vel gebakken met jonge prei

Eens iets anders dan vlees op een zwoele zomeravond? Dit recept voor Zeebaars op vel gebakken doet het ontzettend goed...