AuthorLeander LeendersCategory

Ingrediënten

Yields1 Serving
 3 (of hoeveel er in je schaal of pan passen) mooie grote bollen knoflook
 250 ml olijfolie (of een blend met bvb zonnebloemolie)

Bereiding

1

We gaan ervan uit dat je dit recept maakt met de restwarmte van je Vonken, maar zoniet mikken we op zo'n 180-190°C.

2

Haal zoveel mogelijk van de broze velletjes van de bol (pellen hoeft niet). Op die manier verkrijg je achteraf een heldere lookolie. Snij de bovenkant van de bol eraf, zodat je daar de teentjes look ziet zitten.

3

Voeg je olie toe aan een vuurvaste pan of schaal, en plaats de bollen look met de gesneden kant in de olie.

4

Bedek met aluminiumfolie (of een vuurvast deksel) en plaats in de oven.

5

Check de look na zo'n 20 à 25 minuten, en draai de bollen om zodat de gesneden kant terug bovenaan ligt. Bedek opnieuw en zet terug in de oven voor zo'n 20 à 25 minuten, totdat de look lekker zacht is en gemakkelijk te doorprikken is.

6

Laat de pan afkoelen. Nu kun je de teentjes mooi uit hun schil duwen vanaf de wortel naar de kant waar je de steel van de knoflook sneed. Bewaar ze samen met de olie in een luchtdichte pot in de koelkast - daar blijven ze minstens een week goed. Gebruik op pizza, in (tomaten)sauzen, bij vlees of vis, maar een aanrader om de look in al haar glorie te proeven is ze uitsmeren op een verse snee zuurdesembrood, met wat peper en zout (en extra olie uit de pot). Als we nu allemaal dit recept maken, kan er ook niemand geurhinder ondervinden. Go!

Tag ons op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

_by @bakmanschap - contacteer me gerust via Instagram of Facebook.

Meer recepten

Kip aan’t spitBy Leander LeendersEen klassieker, en o zo lekker om zelf te bereiden in je eigen houtoven met behulp van het Vonken spit. Kwaliteitsvlees, een lekkere rub, wat tijd en een geurend houtvuur - dat is alles wat je nodig hebt om thuis zelf een fantastische kip aan't spit klaar te maken. Gedaan met droge supermarktkip en in de rij wachten bij 't kippenkraam!
Feta Saganaki met heerlijke groentjesBy Adrien BillietHeerlijke Feta Saganaki (of gebakken feta) uit de houtoven van Vonken. Een eenvoudige Griekse ovenschotel voor elk seizoen. Dit fijn en vegetarisch gerechtje met zoete ondertoon dankzij de honing en zoete puntpaprika kan je als hoofdmaal opdienen, of gewoon als leuke sidedish of voorgerecht.
Caesar Salad met gegrilde kipBy Adrien BillietIn veel recepten voor Caesar Salad worden gepaneerde kipfilets krokant gefrituurd. Met het vuur van Vonken kan je een nog betere en gezondere crunchy korst verkrijgen door gewoon te grillen onder een sterke vlam. Heerlijk krokant langs buiten, ontzettend sappig langs binnen. Gebruik Japans broodkruim (Panko) voor een optimale textuur en maak die heerlijke dressing niet te complex.

Ingredients

 3 (of hoeveel er in je schaal of pan passen) mooie grote bollen knoflook
 250 ml olijfolie (of een blend met bvb zonnebloemolie)

Directions

1

We gaan ervan uit dat je dit recept maakt met de restwarmte van je Vonken, maar zoniet mikken we op zo'n 180-190°C.

2

Haal zoveel mogelijk van de broze velletjes van de bol (pellen hoeft niet). Op die manier verkrijg je achteraf een heldere lookolie. Snij de bovenkant van de bol eraf, zodat je daar de teentjes look ziet zitten.

3

Voeg je olie toe aan een vuurvaste pan of schaal, en plaats de bollen look met de gesneden kant in de olie.

4

Bedek met aluminiumfolie (of een vuurvast deksel) en plaats in de oven.

5

Check de look na zo'n 20 à 25 minuten, en draai de bollen om zodat de gesneden kant terug bovenaan ligt. Bedek opnieuw en zet terug in de oven voor zo'n 20 à 25 minuten, totdat de look lekker zacht is en gemakkelijk te doorprikken is.

6

Laat de pan afkoelen. Nu kun je de teentjes mooi uit hun schil duwen vanaf de wortel naar de kant waar je de steel van de knoflook sneed. Bewaar ze samen met de olie in een luchtdichte pot in de koelkast - daar blijven ze minstens een week goed. Gebruik op pizza, in (tomaten)sauzen, bij vlees of vis, maar een aanrader om de look in al haar glorie te proeven is ze uitsmeren op een verse snee zuurdesembrood, met wat peper en zout (en extra olie uit de pot). Als we nu allemaal dit recept maken, kan er ook niemand geurhinder ondervinden. Go!

Tag ons op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

_by @bakmanschap - contacteer me gerust via Instagram of Facebook.

Gepofte look