AuthorLeander LeendersCategory

Ingrediënten

Yields1 Serving
 500 g (liefst rauwe & organische) honing
 3 (of naar smaak) rode pepers
 2 tsp harissa
 gedroogde chili

Bereiding

1

Was de rode hete chili pepers (mijn favoriete band) goed, droog af, en snij het steeltje en groene gedeelte weg. Maak een viertal inkepingen in de peper.

Heb je al een mooi vuur gaande in je Vonken? Dan kun je ook experimenteren met het roosteren van de pepertjes vooraleer je ze aan de honing toevoegt voor extra smokey flavours.

2

Dompel de pepertjes goed onder in de honingpot, en voeg eventueel ook gedroogde chili toe. Bedenk wel vooraf hoe heet je de honing wilt maken, en begin eerder bescheiden met een tweetal pepers als je liever een lichtjes pikante toets verkiest. Je kunt natuurlijk na een week even proeven, en altijd extra toevoegen.

3

Meng ook de harissa onder de honing voor die licht kruidige pikante toets en een extra mooie kleur. (Nog beter als je de harissa zelf kunt maken!)

4

Sluit af en laat op kamertemperatuur staan. Hoe langer je de honing z'n ding laat doen, hoe meer de pepertjes en kruiden hun sappen en smaak met de honing vermengen. Proef even op dag 1 en dag 5, om het verschil te merken, en maak indien nodig zo de volgende keer aanpassingen naar jouw smaak.

5

Wat is de gekste combinatie die je met deze honing gemaakt hebt? We willen het horen! Het kan alvast niet misgaan bij kip of op een lekkere pizza pepperoni, dus start gerust daar.

Heb je een potje hete honing gemaakt? Tag ons op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

_by @bakmanschap - contacteer me gerust via Instagram of Facebook.

Meer recepten

Heerlijk bladerdeegtaartje met pruimenBy Adrien BillietOm van te smullen na elke maaltijd, en gemakkelijk te bakken op de restwarmte in de houtoven. Ik leerde het basisrecept van dit taartje tijdens mijn vakantiejobs in een patisserie aan de Belgische kust. Het geheim van dit taartje is de eenvoud: een heerlijke bladerdeegbasis bescheiden belegd met een zoet laagje fruit. Dit is een versie voor de houtoven.
Gegrilde druiven met BurrataBy Adrien BillietDit receptje is geïnspireerd op een recept van de populaire chef Ottolenghi. Het recept werd aangepast voor de houtoven. Dankzij het houtaroma komen de zoete toetsen van de gegrilde druiven des te meer tot hun recht. De marinade met venkelzaad zorgt voor een heerlijk Oosterse sfeer.
Zeebaars op vel gebakken met jonge preiBy Adrien BillietEens iets anders dan vlees op een zwoele zomeravond? Dit recept voor Zeebaars op vel gebakken doet het ontzettend goed op een gezellig avondje in de tuin, of wanneer je vrienden of familie op bezoek hebt. Even goed in de Mini als in de Original. Geen fan van Zeebaars? Vervang door eender welke vis met een mooi stuk vel aan.

Ingredients

 500 g (liefst rauwe & organische) honing
 3 (of naar smaak) rode pepers
 2 tsp harissa
 gedroogde chili

Directions

1

Was de rode hete chili pepers (mijn favoriete band) goed, droog af, en snij het steeltje en groene gedeelte weg. Maak een viertal inkepingen in de peper.

Heb je al een mooi vuur gaande in je Vonken? Dan kun je ook experimenteren met het roosteren van de pepertjes vooraleer je ze aan de honing toevoegt voor extra smokey flavours.

2

Dompel de pepertjes goed onder in de honingpot, en voeg eventueel ook gedroogde chili toe. Bedenk wel vooraf hoe heet je de honing wilt maken, en begin eerder bescheiden met een tweetal pepers als je liever een lichtjes pikante toets verkiest. Je kunt natuurlijk na een week even proeven, en altijd extra toevoegen.

3

Meng ook de harissa onder de honing voor die licht kruidige pikante toets en een extra mooie kleur. (Nog beter als je de harissa zelf kunt maken!)

4

Sluit af en laat op kamertemperatuur staan. Hoe langer je de honing z'n ding laat doen, hoe meer de pepertjes en kruiden hun sappen en smaak met de honing vermengen. Proef even op dag 1 en dag 5, om het verschil te merken, en maak indien nodig zo de volgende keer aanpassingen naar jouw smaak.

5

Wat is de gekste combinatie die je met deze honing gemaakt hebt? We willen het horen! Het kan alvast niet misgaan bij kip of op een lekkere pizza pepperoni, dus start gerust daar.

Heb je een potje hete honing gemaakt? Tag ons op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

_by @bakmanschap - contacteer me gerust via Instagram of Facebook.

Hot Honey