Hot Honey

Hot Honey
Zoet én pikant? Ja het kan een heerlijke combinatie zijn. Honing wordt al langer gebruikt om spareribs te marineren, vlees te laten karameliseren, ... maar met deze chilihoning geef je allerhande bereidingen een zalige spicy kick - denk zoete maar...
Hot Honey

Description

Zoet én pikant? Ja het kan een heerlijke combinatie zijn. Honing wordt al langer gebruikt om spareribs te marineren, vlees te laten karameliseren, ... maar met deze chilihoning geef je allerhande bereidingen een zalige spicy kick - denk zoete maar toch pikante kippenbouten tot een binnenkort onmisbare topping voor op je pizza.

Het concept is simpel en er zijn maar een drietal ingrediënten, dus kies vooral kwaliteitshoning en bio pepertjes (experimenteer ook eens met verschillende soorten). Deze pot honing hierboven maakte ik met kleine pepertjes die op de vensterbank in onze keuken groeien, zo kan het dus ook!

_by @bakmanschap - contacteer me gerust via Instagram of Facebook.

Ingrediënten

  • 500 g (liefst rauwe & organische) honing
  • 3 (of naar smaak) rode pepers
  • 2 tl harissa
  • gedroogde chili

Bereiding

  1. Was de rode hete chili pepers (mijn favoriete band) goed, droog af, en snij het steeltje en groene gedeelte weg. Maak een viertal inkepingen in de peper.
  2. Heb je al een mooi vuur gaande in je Vonken? Dan kun je ook experimenteren met het roosteren van de pepertjes vooraleer je ze aan de honing toevoegt voor extra smokey flavours.
  3. Dompel de pepertjes goed onder in de honingpot, en voeg eventueel ook gedroogde chili toe. Bedenk wel vooraf hoe heet je de honing wilt maken, en begin eerder bescheiden met een tweetal pepers als je liever een lichtjes pikante toets verkiest. Je kunt natuurlijk na een week even proeven, en altijd extra toevoegen.
  4. Meng ook de harissa onder de honing voor die licht kruidige pikante toets en een extra mooie kleur. (Nog beter als je de harissa zelf kunt maken!)
  5. Sluit af en laat op kamertemperatuur staan. Hoe langer je de honing z'n ding laat doen, hoe meer de pepertjes en kruiden hun sappen en smaak met de honing vermengen. Proef even op dag 1 en dag 5, om het verschil te merken, en maak indien nodig zo de volgende keer aanpassingen naar jouw smaak.
  6. Wat is de gekste combinatie die je met deze honing gemaakt hebt? We willen het horen! Het kan alvast niet misgaan bij kip of op een lekkere pizza pepperoni, dus start gerust daar.

Is dit iets voor jou?

Pizza - 24u pizzadeeg

Pizza - 24u pizzadeeg

Dit is een standaard recept voor Napolitaanse pizza waar ik steeds op terugval als ik met gist werk. Het is...
Bananenbrood

Bananenbrood

Een voltreffer voor zowel ontbijt, brunch of vieruurtje, dit smeuïge bananenbrood (of moet ik cake zeggen?). Het is daarnaast een...