AuthorAdrien BillietCategory

Ingrediënten

Yields1 Serving
 2 uien
 handjevol fijngesneden esdragon
 3 takjes tijm
 3 takjes rozemarijn
 olijfolie
 peper en zout
 2 kg mosselen

Bereiding

1

Laat de kruiden, olijfolie en de fijngesneden ui marineren in een kom gedurende 12-24 uren.

2

Spoel de mosselen. Je kan ze best even laten rusten in koel water, waarna je het water weggiet en opnieuw vult met koel water, en daarna nog eens weggiet.

3

Eens de mosseltjes gespoeld zijn, leg je ze in een grote rvs pan (of bijvoorbeeld een paellapan). Zorg in ieder geval dat er geen anti-aanbaklaag aanwezig is en dat er geen plastic of houten handvaten aan de pan hangen.

4

Je kan de mosseltjes op twee manieren bereiden: ofwel op het kookplatform, ofwel rechstreeks in de oven. In beide gevallen stook je de oven warm. Plaats de pan met mosseltjes naast een zacht vuur of plaats op het kookplatform. Let op: indien je de mosseltjes in de oven zelf bereid, overdrijf niet met de hitte, anders zullen de schelpen verschilferen.

Na 7-10 minuutjes is er al veel vocht vrijgekomen. Schud even op zodat de mosseltjes die beneden liggen nu eens van boven komen te staan. Laat nog even garen op of naast het vuur voor 7-10 minuten.

5

Giet er de olijfolie met kruiden over, kruid met peper en laat nog een laatste 5 minuten koken. De mosseltjes zijn nu klaar!

Tag ons op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

Meer recepten

Kip aan’t spitBy Leander LeendersEen klassieker, en o zo lekker om zelf te bereiden in je eigen houtoven met behulp van het Vonken spit. Kwaliteitsvlees, een lekkere rub, wat tijd en een geurend houtvuur - dat is alles wat je nodig hebt om thuis zelf een fantastische kip aan't spit klaar te maken. Gedaan met droge supermarktkip en in de rij wachten bij 't kippenkraam!
Feta Saganaki met heerlijke groentjesBy Adrien BillietHeerlijke Feta Saganaki (of gebakken feta) uit de houtoven van Vonken. Een eenvoudige Griekse ovenschotel voor elk seizoen. Dit fijn en vegetarisch gerechtje met zoete ondertoon dankzij de honing en zoete puntpaprika kan je als hoofdmaal opdienen, of gewoon als leuke sidedish of voorgerecht.
Caesar Salad met gegrilde kipBy Adrien BillietIn veel recepten voor Caesar Salad worden gepaneerde kipfilets krokant gefrituurd. Met het vuur van Vonken kan je een nog betere en gezondere crunchy korst verkrijgen door gewoon te grillen onder een sterke vlam. Heerlijk krokant langs buiten, ontzettend sappig langs binnen. Gebruik Japans broodkruim (Panko) voor een optimale textuur en maak die heerlijke dressing niet te complex.

Ingredients

 2 uien
 handjevol fijngesneden esdragon
 3 takjes tijm
 3 takjes rozemarijn
 olijfolie
 peper en zout
 2 kg mosselen

Directions

1

Laat de kruiden, olijfolie en de fijngesneden ui marineren in een kom gedurende 12-24 uren.

2

Spoel de mosselen. Je kan ze best even laten rusten in koel water, waarna je het water weggiet en opnieuw vult met koel water, en daarna nog eens weggiet.

3

Eens de mosseltjes gespoeld zijn, leg je ze in een grote rvs pan (of bijvoorbeeld een paellapan). Zorg in ieder geval dat er geen anti-aanbaklaag aanwezig is en dat er geen plastic of houten handvaten aan de pan hangen.

4

Je kan de mosseltjes op twee manieren bereiden: ofwel op het kookplatform, ofwel rechstreeks in de oven. In beide gevallen stook je de oven warm. Plaats de pan met mosseltjes naast een zacht vuur of plaats op het kookplatform. Let op: indien je de mosseltjes in de oven zelf bereid, overdrijf niet met de hitte, anders zullen de schelpen verschilferen.

Na 7-10 minuutjes is er al veel vocht vrijgekomen. Schud even op zodat de mosseltjes die beneden liggen nu eens van boven komen te staan. Laat nog even garen op of naast het vuur voor 7-10 minuten.

5

Giet er de olijfolie met kruiden over, kruid met peper en laat nog een laatste 5 minuten koken. De mosseltjes zijn nu klaar!

Tag ons op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

Moules Brasucade