Nacho's in de houtoven

Nacho's in de houtoven
Nacho’s in de houtoven
Nacho's in de houtoven

Description

Ingrediënten

  • 2 olijfolie (eetlepels)
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 300 g maïs in blik
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 40 g Taco kruiden
  • 100 g geraspte kaas naar keuze
  • 125 ml zure room (of crème fraiche)
  • 50 g bosui (fijngesnipperd)
  • 150 g Tortilla chips
  • kruiden en avocado
  • bonen/gehakt

Bereiding

  1. Snijd de ui en paprika fijn
  2. Laat de maïs uitlekken
  3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan (op gewoon vuur of in de oven) en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes aan; bak de paprika even mee
  4. Voeg de tomatenblokjes inclusief het vocht toe en laat dit een minuut zachtjes koken
  5. Voeg de maïs toe aan het tomatenmengsel en meng dit goed door
  6. Doe de taco kruiden in de pan en roer dit goed door. Voeg kruiden naar smaak toe
  7. Laat het geheel zo’n 5 minuten koken tot het meeste vocht verdwenen is (geen waterige substantie);
  8. Schep het mengel in de terracotta schaal en bedek met de tortilla chips en geraspte kaas
  9. Snijd de bosui fijn en meng dit door de crème fraîche, breng op smaak met peper en kruiden naar wens
  10. Zet de schotel even in de houtoven totdat de kaas gesmolten is. Best dat de oven niet te heet is(best geen vlammen anders kleurt de tortillachips bruin)
  11. Wees voorzichtig met de hoge temperatuur van de houtoven en de ovenschaal! Je kan kwaliteitsvolle Terracotaschalen gebruiken ofwel gewone RVS ovenschalen. Serveer de schotel met de verse crème fraîche met bosui en/of guacamole. Om vingers van af te lekken!
  12. Smakelijk!

Is dit iets voor jou?

Focaccia - quick & easy

Focaccia - quick & easy

Deze hoeveelheid deeg is perfect voor een kleinere schaal of gietijzeren pan (zoals op de foto met 25cm diameter). Wil...
Pannenkoeken op de plancha

Pannenkoeken op de plancha

Van mijn 15 tot 17 jaar sleet ik mijn zomervakanties in een tearoom in Blankenberge, zowat 7 op 7. Soms...