AuteurAdrien Billiet

Ingrediënten

Hoeveelheden1 Portie
 2 olijfolie (eetlepels)
 1 ui
 1 paprika
 300 g maïs in blik
 400 g tomatenblokjes in blik
 40 g Taco kruiden
 100 g geraspte kaas naar keuze
 125 ml zure room (of crème fraiche)
 50 g bosui (fijngesnipperd)
 150 g Tortilla chips
 kruiden en avocado
 bonen/gehakt

Bereiding

1

Snijd de ui en paprika fijn

2

Laat de maïs uitlekken

3

Verwarm de olijfolie in een koekenpan (op gewoon vuur of in de oven) en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes aan; bak de paprika even mee

4

Voeg de tomatenblokjes inclusief het vocht toe en laat dit een minuut zachtjes koken

5

Voeg de maïs toe aan het tomatenmengsel en meng dit goed door

6

Doe de taco kruiden in de pan en roer dit goed door. Voeg kruiden naar smaak toe

7

Laat het geheel zo’n 5 minuten koken tot het meeste vocht verdwenen is (geen waterige substantie);

8

Schep het mengel in de terracotta schaal en bedek met de tortilla chips en geraspte kaas

9

Snijd de bosui fijn en meng dit door de crème fraîche, breng op smaak met peper en kruiden naar wens

10

Zet de schotel even in de houtoven totdat de kaas gesmolten is. Best dat de oven niet te heet is(best geen vlammen anders kleurt de tortillachips bruin)

11

Wees voorzichtig met de hoge temperatuur van de houtoven en de ovenschaal! Je kan kwaliteitsvolle Terracotaschalen gebruiken ofwel gewone RVS ovenschalen. Serveer de schotel met de verse crème fraîche met bosui en/of guacamole. Om vingers van af te lekken! Smakelijk!

Meer recepten

Zeebaars op vel gebakken met jonge preiDoor Adrien BillietEens iets anders dan vlees op een zwoele zomeravond? Dit recept voor Zeebaars op vel gebakken doet het ontzettend goed op een gezellig avondje in de tuin, of wanneer je vrienden of familie op bezoek hebt. Even goed in de Mini als in de Original. Geen fan van Zeebaars? Vervang door eender welke vis met een mooi stuk vel aan.
Gepofte lookDoor Leander LeendersBoterzachte teentjes look om te smeren op je verse snee zuurdesembrood of als smaakmaker in sauzen en gerechten - èn dat met de restwarmte van je oven? Plunder je geurige vampierenverschrikker nu, en lees hier hoe het moet.
Volkoren zuurdesempitabroodjesDoor EvelienPita's zijn platte broodjes met een zachte korst. Binnenin zijn ze hol en je kan hun buik tot aan de rand toe vullen met de lekkerste toppings. Kant-en-klare pitabroodjes van de winkel zijn misschien gemakkelijk, maar zelfgemaakte pitabroodjes zijn dat ook! Daarnaast smaken deze laatste heel wat beter, vooral als ze nog warm zijn van het vuur uit de Vonken.

Ingrediënten

 2 olijfolie (eetlepels)
 1 ui
 1 paprika
 300 g maïs in blik
 400 g tomatenblokjes in blik
 40 g Taco kruiden
 100 g geraspte kaas naar keuze
 125 ml zure room (of crème fraiche)
 50 g bosui (fijngesnipperd)
 150 g Tortilla chips
 kruiden en avocado
 bonen/gehakt

Instructies

1

Snijd de ui en paprika fijn

2

Laat de maïs uitlekken

3

Verwarm de olijfolie in een koekenpan (op gewoon vuur of in de oven) en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes aan; bak de paprika even mee

4

Voeg de tomatenblokjes inclusief het vocht toe en laat dit een minuut zachtjes koken

5

Voeg de maïs toe aan het tomatenmengsel en meng dit goed door

6

Doe de taco kruiden in de pan en roer dit goed door. Voeg kruiden naar smaak toe

7

Laat het geheel zo’n 5 minuten koken tot het meeste vocht verdwenen is (geen waterige substantie);

8

Schep het mengel in de terracotta schaal en bedek met de tortilla chips en geraspte kaas

9

Snijd de bosui fijn en meng dit door de crème fraîche, breng op smaak met peper en kruiden naar wens

10

Zet de schotel even in de houtoven totdat de kaas gesmolten is. Best dat de oven niet te heet is(best geen vlammen anders kleurt de tortillachips bruin)

11

Wees voorzichtig met de hoge temperatuur van de houtoven en de ovenschaal! Je kan kwaliteitsvolle Terracotaschalen gebruiken ofwel gewone RVS ovenschalen. Serveer de schotel met de verse crème fraîche met bosui en/of guacamole. Om vingers van af te lekken! Smakelijk!

Nacho’s in de houtoven