AuteurAdrien Billiet

Ingrediënten

Hoeveelheden1 Portie
 2 olijfolie (eetlepels)
 1 ui
 1 paprika
 300 g maïs in blik
 400 g tomatenblokjes in blik
 40 g Taco kruiden
 100 g geraspte kaas naar keuze
 125 ml zure room (of crème fraiche)
 50 g bosui (fijngesnipperd)
 150 g Tortilla chips
 kruiden en avocado
 bonen/gehakt

Bereiding

1

Snijd de ui en paprika fijn

2

Laat de maïs uitlekken

3

Verwarm de olijfolie in een koekenpan (op gewoon vuur of in de oven) en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes aan; bak de paprika even mee

4

Voeg de tomatenblokjes inclusief het vocht toe en laat dit een minuut zachtjes koken

5

Voeg de maïs toe aan het tomatenmengsel en meng dit goed door

6

Doe de taco kruiden in de pan en roer dit goed door. Voeg kruiden naar smaak toe

7

Laat het geheel zo’n 5 minuten koken tot het meeste vocht verdwenen is (geen waterige substantie);

8

Schep het mengel in de terracotta schaal en bedek met de tortilla chips en geraspte kaas

9

Snijd de bosui fijn en meng dit door de crème fraîche, breng op smaak met peper en kruiden naar wens

10

Zet de schotel even in de houtoven totdat de kaas gesmolten is. Best dat de oven niet te heet is(best geen vlammen anders kleurt de tortillachips bruin)

11

Wees voorzichtig met de hoge temperatuur van de houtoven en de ovenschaal! Je kan kwaliteitsvolle Terracotaschalen gebruiken ofwel gewone RVS ovenschalen. Serveer de schotel met de verse crème fraîche met bosui en/of guacamole. Om vingers van af te lekken! Smakelijk!

Meer recepten

Hartige taart van lente-uitjesDoor Leander LeendersDit is een simpel maar lekker fris gerechtje. Perfect in de lente ('t is dan ook met lente-ui) met een slaatje als lunch, of een mooie aanvulling voor je brunch.
Pannenkoeken op de planchaDoor Leander LeendersVan mijn 15 tot 17 jaar sleet ik mijn zomervakanties in een tearoom in Blankenberge, zowat 7 op 7. Soms was het enorm druk als vakantiejob, maar we waren een tof team, en de pannenkoeken, wafels en ijscoupes vlogen je om de oren. Dit recept is nog steeds gebaseerd op die pannenkoeken van toen, misschien wel de beste pannenkoeken ooit - al kan dat een vleugje nostalgie zijn.

Ingrediënten

 2 olijfolie (eetlepels)
 1 ui
 1 paprika
 300 g maïs in blik
 400 g tomatenblokjes in blik
 40 g Taco kruiden
 100 g geraspte kaas naar keuze
 125 ml zure room (of crème fraiche)
 50 g bosui (fijngesnipperd)
 150 g Tortilla chips
 kruiden en avocado
 bonen/gehakt

Instructies

1

Snijd de ui en paprika fijn

2

Laat de maïs uitlekken

3

Verwarm de olijfolie in een koekenpan (op gewoon vuur of in de oven) en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes aan; bak de paprika even mee

4

Voeg de tomatenblokjes inclusief het vocht toe en laat dit een minuut zachtjes koken

5

Voeg de maïs toe aan het tomatenmengsel en meng dit goed door

6

Doe de taco kruiden in de pan en roer dit goed door. Voeg kruiden naar smaak toe

7

Laat het geheel zo’n 5 minuten koken tot het meeste vocht verdwenen is (geen waterige substantie);

8

Schep het mengel in de terracotta schaal en bedek met de tortilla chips en geraspte kaas

9

Snijd de bosui fijn en meng dit door de crème fraîche, breng op smaak met peper en kruiden naar wens

10

Zet de schotel even in de houtoven totdat de kaas gesmolten is. Best dat de oven niet te heet is(best geen vlammen anders kleurt de tortillachips bruin)

11

Wees voorzichtig met de hoge temperatuur van de houtoven en de ovenschaal! Je kan kwaliteitsvolle Terracotaschalen gebruiken ofwel gewone RVS ovenschalen. Serveer de schotel met de verse crème fraîche met bosui en/of guacamole. Om vingers van af te lekken! Smakelijk!

Nacho’s in de houtoven