AuteurLeander LeendersCategorie

Ingrediënten

Hoeveelheden6 Porties
 1 l volle melk
 5 scharreleieren
 125 g bakboter
 685 g bloem
 100 g kristalsuiker
 10 g zout
 ½ tl bakpoeder
 1 tl vanillesuiker of een scheutje vanille-extract

Bereiding

1

Scheid de eierdooiers van het eiwit, en voeg de eierdooiers bij de melk.

2

Voeg de bloem, suiker, zout, bakpoeder en vanille toe. Als je de bloem terwijl zeeft, maak je het minst kans op klonters in je deeg.

3

Roer goed door met je klopper om een mooi egaal deeg te bekomen.

4

Laat de boter zachtjes smelten (niet koken), en meng deze onder het deeg.

5

Klop het eiwit stevig op en meng deze voorzichtig met een spatel onder het deeg - zo behoud je zoveel mogelijk de luchtigheid.

6

Het deeg kun je nu 6 tot 12 uur laten rusten in de koelkast, of gewoon meteen gebruiken als jij, de kinderen, of je gasten niet kunnen wachten!

7

Maak het vuur aan in je Vonken, en schuif de plancha in de oven zodat deze kan opwarmen. In de Vonken Mini kun je natuurlijk een gietijzeren pan gebruiken. Je kan mikken op een oventemperatuur van zo'n 200°C, maar test vooral zelf door een beetje deeg op de ingevette plaat of pan te gieten. Bij pannenkoeken heb je in elk geval een hete plaat nodig. Gebruik dus bij voorkeur een vetstof die beter tegen hoge temperaturen bestand is zoals rijst- of druivenpit olie of zelfs blokjes frituurvet.

Smakelijk! En post gerust een fotootje, tag ons op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

_by @bakmanschap - contacteer me gerust via Instagram of Facebook bij vragen of opmerkingen.

Meer recepten

Hartige taart van lente-uitjesDoor Leander LeendersDit is een simpel maar lekker fris gerechtje. Perfect in de lente ('t is dan ook met lente-ui) met een slaatje als lunch, of een mooie aanvulling voor je brunch.

Ingrediënten

 1 l volle melk
 5 scharreleieren
 125 g bakboter
 685 g bloem
 100 g kristalsuiker
 10 g zout
 ½ tl bakpoeder
 1 tl vanillesuiker of een scheutje vanille-extract

Instructies

1

Scheid de eierdooiers van het eiwit, en voeg de eierdooiers bij de melk.

2

Voeg de bloem, suiker, zout, bakpoeder en vanille toe. Als je de bloem terwijl zeeft, maak je het minst kans op klonters in je deeg.

3

Roer goed door met je klopper om een mooi egaal deeg te bekomen.

4

Laat de boter zachtjes smelten (niet koken), en meng deze onder het deeg.

5

Klop het eiwit stevig op en meng deze voorzichtig met een spatel onder het deeg - zo behoud je zoveel mogelijk de luchtigheid.

6

Het deeg kun je nu 6 tot 12 uur laten rusten in de koelkast, of gewoon meteen gebruiken als jij, de kinderen, of je gasten niet kunnen wachten!

7

Maak het vuur aan in je Vonken, en schuif de plancha in de oven zodat deze kan opwarmen. In de Vonken Mini kun je natuurlijk een gietijzeren pan gebruiken. Je kan mikken op een oventemperatuur van zo'n 200°C, maar test vooral zelf door een beetje deeg op de ingevette plaat of pan te gieten. Bij pannenkoeken heb je in elk geval een hete plaat nodig. Gebruik dus bij voorkeur een vetstof die beter tegen hoge temperaturen bestand is zoals rijst- of druivenpit olie of zelfs blokjes frituurvet.

Smakelijk! En post gerust een fotootje, tag ons op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

_by @bakmanschap - contacteer me gerust via Instagram of Facebook bij vragen of opmerkingen.

Pannenkoeken op de plancha