AuthorAdrien BillietCategory

Ingrediënten

Yields1 Serving
 500 g groene (niet-pikante) pepers, type "pimientos de padron". Te vinden in de betere supermarkt of bij een supermarkten met exotische producten
 5 eetlepels olijfolie
 grof zout

Bereiding

1

Stook de Vonken Original of Mini op. Het mag goed gaan branden, net alsof je pizza's zou bakken.

2

Neem een rvs ovenschaal of een hittebestendige pan (zonder anti-aanbaklaag). Laat deze opwarmen in de oven.

3

Giet de olijfolie in de pan en voeg er meteen de groene pepers aan toe. Schud even op en plaats in de oven.

4

De pepers gaan heel snel beginnen knetteren en kleuren. Afhankelijk van hoe hevig je vuur is, zijn ze na 3-4 minuutjes opschudden reeds klaar.

5

Voeg wat grof zout toe, serveer in een mooie schotel en geniet van deze heerlijke Spaanse snack.

Tag ons op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

Meer recepten

Kip aan’t spitBy Leander LeendersEen klassieker, en o zo lekker om zelf te bereiden in je eigen houtoven met behulp van het Vonken spit. Kwaliteitsvlees, een lekkere rub, wat tijd en een geurend houtvuur - dat is alles wat je nodig hebt om thuis zelf een fantastische kip aan't spit klaar te maken. Gedaan met droge supermarktkip en in de rij wachten bij 't kippenkraam!
Feta Saganaki met heerlijke groentjesBy Adrien BillietHeerlijke Feta Saganaki (of gebakken feta) uit de houtoven van Vonken. Een eenvoudige Griekse ovenschotel voor elk seizoen. Dit fijn en vegetarisch gerechtje met zoete ondertoon dankzij de honing en zoete puntpaprika kan je als hoofdmaal opdienen, of gewoon als leuke sidedish of voorgerecht.
Caesar Salad met gegrilde kipBy Adrien BillietIn veel recepten voor Caesar Salad worden gepaneerde kipfilets krokant gefrituurd. Met het vuur van Vonken kan je een nog betere en gezondere crunchy korst verkrijgen door gewoon te grillen onder een sterke vlam. Heerlijk krokant langs buiten, ontzettend sappig langs binnen. Gebruik Japans broodkruim (Panko) voor een optimale textuur en maak die heerlijke dressing niet te complex.

Ingredients

 500 g groene (niet-pikante) pepers, type "pimientos de padron". Te vinden in de betere supermarkt of bij een supermarkten met exotische producten
 5 eetlepels olijfolie
 grof zout

Directions

1

Stook de Vonken Original of Mini op. Het mag goed gaan branden, net alsof je pizza's zou bakken.

2

Neem een rvs ovenschaal of een hittebestendige pan (zonder anti-aanbaklaag). Laat deze opwarmen in de oven.

3

Giet de olijfolie in de pan en voeg er meteen de groene pepers aan toe. Schud even op en plaats in de oven.

4

De pepers gaan heel snel beginnen knetteren en kleuren. Afhankelijk van hoe hevig je vuur is, zijn ze na 3-4 minuutjes opschudden reeds klaar.

5

Voeg wat grof zout toe, serveer in een mooie schotel en geniet van deze heerlijke Spaanse snack.

Tag ons op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

Pimientos de Padron in Vonken