AuthorAdrien BillietCategory

Ingrediënten

Yields1 Serving
 1 Deegbol voor pizza (zie ons recept voor Quick and Easy pizzadeeg)
 4 Eetlepels auberginecrème (zie ons recept voor Baba Ganouche)
 1 Mergueze of lamsworst
 50 g Verse of geraspte mozarella
 Optioneel: Vonken Secret Sauce (zie ons recept voor deze onmisbare topping)
 Fijngehakte peterselie

Bereiding

1

Druk de deegbol plat en strijk met vlakke handen van binnenuit tot de gewenste grootte van je pizza.

2

Verdeel de auberginecrème over de pizzabodem, net zoals je passata zou verdelen. Bestrooi licht met mozarella.

3

Knijp één merguezeworst uit en verdeeel in bolletjes over de pizza.

4

Werk af met 2 lepels Vonken Secret Sauce als je van look houdt!

5

Bak af in Vonken op minimum 400°C gedurende 90 seconden en laat even rusten nadat je de pizza eruit haalt. Werk af met verse peterselie en dien op.

Laat het smaken, en we zijn benieuwd naar jou creatie. Tag ons op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

Meer recepten

Kip aan’t spitBy Leander LeendersEen klassieker, en o zo lekker om zelf te bereiden in je eigen houtoven met behulp van het Vonken spit. Kwaliteitsvlees, een lekkere rub, wat tijd en een geurend houtvuur - dat is alles wat je nodig hebt om thuis zelf een fantastische kip aan't spit klaar te maken. Gedaan met droge supermarktkip en in de rij wachten bij 't kippenkraam!
Feta Saganaki met heerlijke groentjesBy Adrien BillietHeerlijke Feta Saganaki (of gebakken feta) uit de houtoven van Vonken. Een eenvoudige Griekse ovenschotel voor elk seizoen. Dit fijn en vegetarisch gerechtje met zoete ondertoon dankzij de honing en zoete puntpaprika kan je als hoofdmaal opdienen, of gewoon als leuke sidedish of voorgerecht.
Caesar Salad met gegrilde kipBy Adrien BillietIn veel recepten voor Caesar Salad worden gepaneerde kipfilets krokant gefrituurd. Met het vuur van Vonken kan je een nog betere en gezondere crunchy korst verkrijgen door gewoon te grillen onder een sterke vlam. Heerlijk krokant langs buiten, ontzettend sappig langs binnen. Gebruik Japans broodkruim (Panko) voor een optimale textuur en maak die heerlijke dressing niet te complex.

Ingredients

 1 Deegbol voor pizza (zie ons recept voor Quick and Easy pizzadeeg)
 4 Eetlepels auberginecrème (zie ons recept voor Baba Ganouche)
 1 Mergueze of lamsworst
 50 g Verse of geraspte mozarella
 Optioneel: Vonken Secret Sauce (zie ons recept voor deze onmisbare topping)
 Fijngehakte peterselie

Directions

1

Druk de deegbol plat en strijk met vlakke handen van binnenuit tot de gewenste grootte van je pizza.

2

Verdeel de auberginecrème over de pizzabodem, net zoals je passata zou verdelen. Bestrooi licht met mozarella.

3

Knijp één merguezeworst uit en verdeeel in bolletjes over de pizza.

4

Werk af met 2 lepels Vonken Secret Sauce als je van look houdt!

5

Bak af in Vonken op minimum 400°C gedurende 90 seconden en laat even rusten nadat je de pizza eruit haalt. Werk af met verse peterselie en dien op.

Laat het smaken, en we zijn benieuwd naar jou creatie. Tag ons op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

Pizza met Aubergine & Mergueze