AuteurAdrien BillietCategorie

Ingrediënten

Hoeveelheden4 Porties
 500 g bloem (liefst tipo “00” bloem, te koop in grotere supermarkten of Italiaanse delicatessenzaken)
 300 ml water (lauw om het rijzen wat te versnellen)
 6 g gedroogde (instant) gist (of 20 gram verse gist)
 4 tl zout
 2 ml optioneel: olijfolie

Bereiding

Voorbereiding25 mins
1

Verdeel het water over twee aparte kommen.

2

Voeg de gist toe aan één deel van het water en roer goed tot deze is opgenomen.

3

Voeg het zout toe aan het ander deel van het water en roer goed.

4

Meng het gistwater met de bloem. Eenmaal goed gemengd voeg je nu ook het zoutwater toe.

5

Kneed alles goed door - 5 minuten met een keukenrobot, zo'n 8 minuten met de hand. Zelfs al laat je de keukenrobot kneden, is het interessant de laatste fase met de hand te kneden, zodat je voeling krijgt met het zachte deeg, en wanneer deze voldoende gekneed is.

6

Verdeel het deeg in 4 à 5 gelijke delen, en bol deze op tot deegbollen. Plaats ze in een luchtdichte bewaardoos die je lichtjes kunt insmeren met olijfolie om de bollen later gemakkelijker uit de doos te halen. Laat rijzen op kamertemperatuur (minimum 3 uur) of keldertemperatuur (2 tot 8 uur) - tot de deegbollen ongeveer verdubbeld zijn in grootte.

Heb je dit recept gevolgd? Tag ons dan zeker op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

Meer recepten

Hartige taart van lente-uitjesDoor Leander LeendersDit is een simpel maar lekker fris gerechtje. Perfect in de lente ('t is dan ook met lente-ui) met een slaatje als lunch, of een mooie aanvulling voor je brunch.
Pannenkoeken op de planchaDoor Leander LeendersVan mijn 15 tot 17 jaar sleet ik mijn zomervakanties in een tearoom in Blankenberge, zowat 7 op 7. Soms was het enorm druk als vakantiejob, maar we waren een tof team, en de pannenkoeken, wafels en ijscoupes vlogen je om de oren. Dit recept is nog steeds gebaseerd op die pannenkoeken van toen, misschien wel de beste pannenkoeken ooit - al kan dat een vleugje nostalgie zijn.

Ingrediënten

 500 g bloem (liefst tipo “00” bloem, te koop in grotere supermarkten of Italiaanse delicatessenzaken)
 300 ml water (lauw om het rijzen wat te versnellen)
 6 g gedroogde (instant) gist (of 20 gram verse gist)
 4 tl zout
 2 ml optioneel: olijfolie

Instructies

1

Verdeel het water over twee aparte kommen.

2

Voeg de gist toe aan één deel van het water en roer goed tot deze is opgenomen.

3

Voeg het zout toe aan het ander deel van het water en roer goed.

4

Meng het gistwater met de bloem. Eenmaal goed gemengd voeg je nu ook het zoutwater toe.

5

Kneed alles goed door - 5 minuten met een keukenrobot, zo'n 8 minuten met de hand. Zelfs al laat je de keukenrobot kneden, is het interessant de laatste fase met de hand te kneden, zodat je voeling krijgt met het zachte deeg, en wanneer deze voldoende gekneed is.

6

Verdeel het deeg in 4 à 5 gelijke delen, en bol deze op tot deegbollen. Plaats ze in een luchtdichte bewaardoos die je lichtjes kunt insmeren met olijfolie om de bollen later gemakkelijker uit de doos te halen. Laat rijzen op kamertemperatuur (minimum 3 uur) of keldertemperatuur (2 tot 8 uur) - tot de deegbollen ongeveer verdubbeld zijn in grootte.

Heb je dit recept gevolgd? Tag ons dan zeker op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

Pizza – quick & easy pizzadeeg