Category

Yields4 Servings
Prep Time25 mins
 500 g Bloem (indien mogelijk grano tenero, grano duro of “00”: tegenwoordig verkrijgbaar in de betere supermarkt)
 300 ml Water (lauw indien je het rijsproces wil versnellen)
 6 g Gedroogde gist (of 20 gram verse gist)
 4 tsp zout
 1 tsp suiker
 2 ml eventueel: scheut olijfolie
1

Verdeel het water in twee helften

2

Voeg de gist en de suiker toe aan één deel van het water en roer goed tot de gist is opgenomen

3

Voeg het zout toe aan het ander deel van het water en roer goed

4

Meng het gistwater met de bloem. Eenmaal dat is opgelost voeg je nu ook het zoutwater toe.

5

Kneed alles goed door (keukenmachine: 5 minuutjes, met de hand: 8 minuutjes)
Verdeel het deeg in 4-5 gelijke bollen, bestrooi met bloem en laat rijzen onder een schone doek op kamertemperatuur (min 1,5 uur) of keldertemperatuur (2 tot 8 uur)

 

Ingredients

 500 g Bloem (indien mogelijk grano tenero, grano duro of “00”: tegenwoordig verkrijgbaar in de betere supermarkt)
 300 ml Water (lauw indien je het rijsproces wil versnellen)
 6 g Gedroogde gist (of 20 gram verse gist)
 4 tsp zout
 1 tsp suiker
 2 ml eventueel: scheut olijfolie

Directions

1

Verdeel het water in twee helften

2

Voeg de gist en de suiker toe aan één deel van het water en roer goed tot de gist is opgenomen

3

Voeg het zout toe aan het ander deel van het water en roer goed

4

Meng het gistwater met de bloem. Eenmaal dat is opgelost voeg je nu ook het zoutwater toe.

5

Kneed alles goed door (keukenmachine: 5 minuutjes, met de hand: 8 minuutjes)
Verdeel het deeg in 4-5 gelijke bollen, bestrooi met bloem en laat rijzen onder een schone doek op kamertemperatuur (min 1,5 uur) of keldertemperatuur (2 tot 8 uur)

Pizzadeeg – super easy