AuteurAdrien Billiet

Ingrediënten

Hoeveelheden1 Portie
 1 Pompelmoes
 500 g Gemengde sla
 100 g Gedroogde moerbei
 100 g Gemengde nootjes
 1 Scheut arachideolie
 Olijfolie, peper en zout

Bereiding

1

Stook de oven warm. Vanaf er vlam is, kan je beginnen met dit recept.

2

Leg de pompelmoes op de steenvloer, diep in de oven. Zorg dat de pompelmoes niet rechtstreeks de vlam raakt.

3

Neem ondertussen een RVS of gietijzeren pannetje en zet op de steenvloer tot deze warm wordt.

4

Bak hierin de moerbeitjes en de nootjes kort aan in een kleine hoeveelheid archideolie. Schudt af ten toe op zodat ze niet aanbranden. Ze zijn klaar wanneer ze licht bruin zijn.

5

Na 20 tot 30 minuten haal je de pompelmoes eruit met een handschoen. De pel is mogelijks gedeeltelijk zwart geblakerd, maar dat vormt geen enkel probleem. De geur van de pompelmoes is onweerstaanbaar.

6

Vul een mooie slakom met de gemengde sla, de nootjes en de moerbei.

7

Snij de pompelmoes doormidden en lepel uit met een lepel. Verdeel het vruchtvlees mooi over de sla.

8

Werk af met zout, peper en een scheut olijfolie.

9

Dit slaatje is heerlijk bij een goed stuk vlees op de grill(pan) in de oven, of gewoon bij vis.

Meer recepten

Hartige taart van lente-uitjesDoor Leander LeendersDit is een simpel maar lekker fris gerechtje. Perfect in de lente ('t is dan ook met lente-ui) met een slaatje als lunch, of een mooie aanvulling voor je brunch.
Pannenkoeken op de planchaDoor Leander LeendersVan mijn 15 tot 17 jaar sleet ik mijn zomervakanties in een tearoom in Blankenberge, zowat 7 op 7. Soms was het enorm druk als vakantiejob, maar we waren een tof team, en de pannenkoeken, wafels en ijscoupes vlogen je om de oren. Dit recept is nog steeds gebaseerd op die pannenkoeken van toen, misschien wel de beste pannenkoeken ooit - al kan dat een vleugje nostalgie zijn.

Ingrediënten

 1 Pompelmoes
 500 g Gemengde sla
 100 g Gedroogde moerbei
 100 g Gemengde nootjes
 1 Scheut arachideolie
 Olijfolie, peper en zout

Instructies

1

Stook de oven warm. Vanaf er vlam is, kan je beginnen met dit recept.

2

Leg de pompelmoes op de steenvloer, diep in de oven. Zorg dat de pompelmoes niet rechtstreeks de vlam raakt.

3

Neem ondertussen een RVS of gietijzeren pannetje en zet op de steenvloer tot deze warm wordt.

4

Bak hierin de moerbeitjes en de nootjes kort aan in een kleine hoeveelheid archideolie. Schudt af ten toe op zodat ze niet aanbranden. Ze zijn klaar wanneer ze licht bruin zijn.

5

Na 20 tot 30 minuten haal je de pompelmoes eruit met een handschoen. De pel is mogelijks gedeeltelijk zwart geblakerd, maar dat vormt geen enkel probleem. De geur van de pompelmoes is onweerstaanbaar.

6

Vul een mooie slakom met de gemengde sla, de nootjes en de moerbei.

7

Snij de pompelmoes doormidden en lepel uit met een lepel. Verdeel het vruchtvlees mooi over de sla.

8

Werk af met zout, peper en een scheut olijfolie.

9

Dit slaatje is heerlijk bij een goed stuk vlees op de grill(pan) in de oven, of gewoon bij vis.

Slaatje met smokey pompelmoes