AuteurAdrien Billiet

Ingrediënten

Hoeveelheden1 Portie
 1 Pompelmoes
 500 g Gemengde sla
 100 g Gedroogde moerbei
 100 g Gemengde nootjes
 1 Scheut arachideolie
 Olijfolie, peper en zout

Bereiding

1

Stook de oven warm. Vanaf er vlam is, kan je beginnen met dit recept.

2

Leg de pompelmoes op de steenvloer, diep in de oven. Zorg dat de pompelmoes niet rechtstreeks de vlam raakt.

3

Neem ondertussen een RVS of gietijzeren pannetje en zet op de steenvloer tot deze warm wordt.

4

Bak hierin de moerbeitjes en de nootjes kort aan in een kleine hoeveelheid archideolie. Schudt af ten toe op zodat ze niet aanbranden. Ze zijn klaar wanneer ze licht bruin zijn.

5

Na 20 tot 30 minuten haal je de pompelmoes eruit met een handschoen. De pel is mogelijks gedeeltelijk zwart geblakerd, maar dat vormt geen enkel probleem. De geur van de pompelmoes is onweerstaanbaar.

6

Vul een mooie slakom met de gemengde sla, de nootjes en de moerbei.

7

Snij de pompelmoes doormidden en lepel uit met een lepel. Verdeel het vruchtvlees mooi over de sla.

8

Werk af met zout, peper en een scheut olijfolie.

9

Dit slaatje is heerlijk bij een goed stuk vlees op de grill(pan) in de oven, of gewoon bij vis.

Meer recepten

Zeebaars op vel gebakken met jonge preiDoor Adrien BillietEens iets anders dan vlees op een zwoele zomeravond? Dit recept voor Zeebaars op vel gebakken doet het ontzettend goed op een gezellig avondje in de tuin, of wanneer je vrienden of familie op bezoek hebt. Even goed in de Mini als in de Original. Geen fan van Zeebaars? Vervang door eender welke vis met een mooi stuk vel aan.
Gepofte lookDoor Leander LeendersBoterzachte teentjes look om te smeren op je verse snee zuurdesembrood of als smaakmaker in sauzen en gerechten - èn dat met de restwarmte van je oven? Plunder je geurige vampierenverschrikker nu, en lees hier hoe het moet.
Volkoren zuurdesempitabroodjesDoor EvelienPita's zijn platte broodjes met een zachte korst. Binnenin zijn ze hol en je kan hun buik tot aan de rand toe vullen met de lekkerste toppings. Kant-en-klare pitabroodjes van de winkel zijn misschien gemakkelijk, maar zelfgemaakte pitabroodjes zijn dat ook! Daarnaast smaken deze laatste heel wat beter, vooral als ze nog warm zijn van het vuur uit de Vonken.

Ingrediënten

 1 Pompelmoes
 500 g Gemengde sla
 100 g Gedroogde moerbei
 100 g Gemengde nootjes
 1 Scheut arachideolie
 Olijfolie, peper en zout

Instructies

1

Stook de oven warm. Vanaf er vlam is, kan je beginnen met dit recept.

2

Leg de pompelmoes op de steenvloer, diep in de oven. Zorg dat de pompelmoes niet rechtstreeks de vlam raakt.

3

Neem ondertussen een RVS of gietijzeren pannetje en zet op de steenvloer tot deze warm wordt.

4

Bak hierin de moerbeitjes en de nootjes kort aan in een kleine hoeveelheid archideolie. Schudt af ten toe op zodat ze niet aanbranden. Ze zijn klaar wanneer ze licht bruin zijn.

5

Na 20 tot 30 minuten haal je de pompelmoes eruit met een handschoen. De pel is mogelijks gedeeltelijk zwart geblakerd, maar dat vormt geen enkel probleem. De geur van de pompelmoes is onweerstaanbaar.

6

Vul een mooie slakom met de gemengde sla, de nootjes en de moerbei.

7

Snij de pompelmoes doormidden en lepel uit met een lepel. Verdeel het vruchtvlees mooi over de sla.

8

Werk af met zout, peper en een scheut olijfolie.

9

Dit slaatje is heerlijk bij een goed stuk vlees op de grill(pan) in de oven, of gewoon bij vis.

Slaatje met smokey pompelmoes