AuthorAdrien BillietCategory

Ingrediënten

Yields1 Serving
 200 ml olijfolie
 Een halve bussel (platte) peterselie
 Peper en zout van de molen, naar smaak
 4 Gepelde teentjes look

Bereiding

1

Doe de olie, de halve bussel peterselie, het peper & zout, en de teentjes look in een blender of een recipiënt.

2

Mix erg hard zodat je een smeuïge, frisgroene en egale massa krijgt.

3

Optioneel, voor wie van verfrissend en zomerse toets houdt: voeg wat zeste van citroen of limoen toe.

4

Je kan deze topping nu gebruiken voor een belegde pizza, of gewoon als enige topping voor een heerlijk lookbroodje. Het is een even goede smaakmaker om vlees, vis en groentjes mee af te werken.

5

Het is van groot belang dat je deze olie na gebruik bewaart in de frigo (omwille van Botulisme). De olie zal mogelijks stollen in de frigo, maar dat gaat zo weer weg bij het volgende gebruik.

Laat het smaken, en we zijn benieuwd naar jou creatie. Tag ons op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

Meer recepten

Kip aan’t spitBy Leander LeendersEen klassieker, en o zo lekker om zelf te bereiden in je eigen houtoven met behulp van het Vonken spit. Kwaliteitsvlees, een lekkere rub, wat tijd en een geurend houtvuur - dat is alles wat je nodig hebt om thuis zelf een fantastische kip aan't spit klaar te maken. Gedaan met droge supermarktkip en in de rij wachten bij 't kippenkraam!
Feta Saganaki met heerlijke groentjesBy Adrien BillietHeerlijke Feta Saganaki (of gebakken feta) uit de houtoven van Vonken. Een eenvoudige Griekse ovenschotel voor elk seizoen. Dit fijn en vegetarisch gerechtje met zoete ondertoon dankzij de honing en zoete puntpaprika kan je als hoofdmaal opdienen, of gewoon als leuke sidedish of voorgerecht.
Caesar Salad met gegrilde kipBy Adrien BillietIn veel recepten voor Caesar Salad worden gepaneerde kipfilets krokant gefrituurd. Met het vuur van Vonken kan je een nog betere en gezondere crunchy korst verkrijgen door gewoon te grillen onder een sterke vlam. Heerlijk krokant langs buiten, ontzettend sappig langs binnen. Gebruik Japans broodkruim (Panko) voor een optimale textuur en maak die heerlijke dressing niet te complex.

Ingredients

 200 ml olijfolie
 Een halve bussel (platte) peterselie
 Peper en zout van de molen, naar smaak
 4 Gepelde teentjes look

Directions

1

Doe de olie, de halve bussel peterselie, het peper & zout, en de teentjes look in een blender of een recipiënt.

2

Mix erg hard zodat je een smeuïge, frisgroene en egale massa krijgt.

3

Optioneel, voor wie van verfrissend en zomerse toets houdt: voeg wat zeste van citroen of limoen toe.

4

Je kan deze topping nu gebruiken voor een belegde pizza, of gewoon als enige topping voor een heerlijk lookbroodje. Het is een even goede smaakmaker om vlees, vis en groentjes mee af te werken.

5

Het is van groot belang dat je deze olie na gebruik bewaart in de frigo (omwille van Botulisme). De olie zal mogelijks stollen in de frigo, maar dat gaat zo weer weg bij het volgende gebruik.

Laat het smaken, en we zijn benieuwd naar jou creatie. Tag ons op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

Vonken Secret Sauce