AuteurAdrien BillietCategorie

Ingrediënten

Hoeveelheden4 Porties
 1 kg krielaardappelen (of vastkokende aardappelen)
 4 zalmmoten van 200 gram
 1 citroen
 olijfolie
 peper & zout

Bereiding

1

Snij de krielaardappelen in de lengte in twee, leg ze in een ovenschaal en werk af met olijfolie, peper en zout. Dek goed af met aluminiumfolie.

aardappels gebakken in Vonken houtoven

2

Schuif in de oven gedurende 30 à 40 minuten op 200° C (of, indien de aardappelen voorgekookt werden, enkel 10 minuten afbakken in de oven). Voor een krokante touch haal je de aluminiumfolie de laatste 5 minuten weg.

3

Leg de zalmmoten in een ovenschaal, kruid met peper, zout en werk af met olijfolie. Snijd de citroen in kleine plakjes en verdeel die over de zalm. Schuif de ovenschaal in de oven gedurende 10 à 15 minuten op 200° C. Alternatief: bak de zalm gedurende 10 minuten op de voorverwarmde Vonken grillplaat in de oven.

Heb je dit gerecht klaargemaakt? Tag ons dan zeker op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

Meer recepten

BananenbroodDoor Leander LeendersEen voltreffer voor zowel ontbijt, brunch of vieruurtje, dit smeuïge bananenbrood (of moet ik cake zeggen?). Het is daarnaast een dankbaar recept om mee te experimenteren: vervang dus gerust de bloem door een glutenvrije mix of amandelmeel, volkorenbloem zoals speltmeel, ... . Als je net zoals wij vaak bananen in huis hebt, en je plots op een ochtend ontdekt dat ze naar de dark side zijn overgelopen, dan sust dit recept je anti-verspillingsgeweten. Verwerk ze meteen, of verzamel de bananen uit de schil systematisch in de diepvries om op eender welk moment te gebruiken.
Hot HoneyDoor Leander LeendersZoet én pikant? Ja het kan een heerlijke combinatie zijn. Honing wordt al langer gebruikt om spareribs te marineren, vlees te laten karameliseren, ... maar met deze chilihoning geef je allerhande bereidingen een zalige spicy kick - denk zoete maar toch pikante kippenbouten tot een binnenkort onmisbare topping voor op je pizza.
Het concept is simpel en er zijn maar een drietal ingrediënten, dus kies vooral kwaliteitshoning en bio pepertjes (experimenteer ook eens met verschillende soorten). Deze pot honing hierboven maakte ik met kleine pepertjes die op de vensterbank in onze keuken groeien, zo kan het dus ook!
Pizza – 24u pizzadeegDoor Leander LeendersDit is een standaard recept voor Napolitaanse pizza waar ik steeds op terugval als ik met gist werk. Het is simpel, lekker en kan bijna niet mis gaan. Je vindt vele recepten voor Napolitaanse pizza, maar ze verschillen in essentie eigenlijk maar weinig, want wat ze allemaal gemeenschappelijk hebben is dat je het deeg maakt met bloem (tipo 00, een heel fijn gemalen en erg uitgezeefde bloem), water, zout en een rijsmiddel zoals zuurdesem, of wat we in dit recept zullen gebruiken: gist. Je kunt dus wel gaan variëren in hoeveel water je gebruikt om een luchtiger deeg te bekomen, of in de hoeveelheid rijsmiddel om de rijstijd te versnellen of te vertragen (niet zonder gevolgen voor de smaak van je deeg). Hier starten we van een solide basis, maar sla vooral zelf aan het experimenteren eens je het beu bent om op safe te spelen.
Hier staan de hoeveelheden aangegeven voor 6 deegbollen van zo'n 250g - je kunt er altijd minder maken, maar waarom zou je dat doen?! Je kan de deegbollen namelijk ook gewoon invriezen om later te gebruiken. Of vries een versgebakken pizza in om deze op een luie zondagavond kort in de oven te steken (pak aan, Dr Oetker!). Bovendien kun je met de meeste keukenweegschalen geen 0,2g gist afwegen, dus is het hierbij beslist: pizza maken doe je meteen per 6.

Ingrediënten

 1 kg krielaardappelen (of vastkokende aardappelen)
 4 zalmmoten van 200 gram
 1 citroen
 olijfolie
 peper & zout

Instructies

1

Snij de krielaardappelen in de lengte in twee, leg ze in een ovenschaal en werk af met olijfolie, peper en zout. Dek goed af met aluminiumfolie.

aardappels gebakken in Vonken houtoven

2

Schuif in de oven gedurende 30 à 40 minuten op 200° C (of, indien de aardappelen voorgekookt werden, enkel 10 minuten afbakken in de oven). Voor een krokante touch haal je de aluminiumfolie de laatste 5 minuten weg.

3

Leg de zalmmoten in een ovenschaal, kruid met peper, zout en werk af met olijfolie. Snijd de citroen in kleine plakjes en verdeel die over de zalm. Schuif de ovenschaal in de oven gedurende 10 à 15 minuten op 200° C. Alternatief: bak de zalm gedurende 10 minuten op de voorverwarmde Vonken grillplaat in de oven.

Heb je dit gerecht klaargemaakt? Tag ons dan zeker op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

Zalm met citroen & krokante krielaardappelen