Zalm met citroen & krokante krielaardappelen

Zalm met citroen & krokante krielaardappelen
Zalm met citroen & krokante krielaardappelen
Zalm met citroen & krokante krielaardappelen

Description

Ingrediënten

  • 1 kg krielaardappelen (of vastkokende aardappelen)
  • 4 zalmmoten van 200 gram
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • peper & zout

Bereiding

  1. Snij de krielaardappelen in de lengte in twee, leg ze in een ovenschaal en werk af met olijfolie, peper en zout. Dek goed af met aluminiumfolie.
  2. Schuif in de oven gedurende 30 à 40 minuten op 200° C (of, indien de aardappelen voorgekookt werden, enkel 10 minuten afbakken in de oven). Voor een krokante touch haal je de aluminiumfolie de laatste 5 minuten weg.
  3. Leg de zalmmoten in een ovenschaal, kruid met peper, zout en werk af met olijfolie. Snijd de citroen in kleine plakjes en verdeel die over de zalm. Schuif de ovenschaal in de oven gedurende 10 à 15 minuten op 200° C. Alternatief: bak de zalm gedurende 10 minuten op de voorverwarmde Vonken grillplaat in de oven.

Is dit iets voor jou?

Gegrilde & gekarameliseerde ananas

Gegrilde & gekarameliseerde ananas

Gegrilde & gekarameliseerde ananas
Gegrilde groenten met ricotta & honing

Gegrilde groenten met ricotta & honing

Gegrilde groenten met ricotta & honing