Print Opties:

Zalm met citroen & krokante krielaardappelen

Hoeveelheden4 Porties

 1 kg krielaardappelen (of vastkokende aardappelen)
 4 zalmmoten van 200 gram
 1 citroen
 olijfolie
 peper & zout
1

Snij de krielaardappelen in de lengte in twee, leg ze in een ovenschaal en werk af met olijfolie, peper en zout. Dek goed af met aluminiumfolie.

aardappels gebakken in Vonken houtoven

2

Schuif in de oven gedurende 30 à 40 minuten op 200° C (of, indien de aardappelen voorgekookt werden, enkel 10 minuten afbakken in de oven). Voor een krokante touch haal je de aluminiumfolie de laatste 5 minuten weg.

3

Leg de zalmmoten in een ovenschaal, kruid met peper, zout en werk af met olijfolie. Snijd de citroen in kleine plakjes en verdeel die over de zalm. Schuif de ovenschaal in de oven gedurende 10 à 15 minuten op 200° C. Alternatief: bak de zalm gedurende 10 minuten op de voorverwarmde Vonken grillplaat in de oven.

Heb je dit gerecht klaargemaakt? Tag ons dan zeker op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

Voedingsfeiten

Porties 4