AuthorAdrien BillietCategory

Ingrediënten

Yields4 Servings
 4 filets Zeebaars met vel
 olijfolie, peper & zout
 1 tbsp Raz el hanout
 3 trossen kerstomaat
 4 kleine stengels verse, jonge prei
 een lepeltje mosterd

Bereiding

1

Kuis de prei door het grootste stuk van het donkergroene deel af te snijden. Eens de oven is warmgestookt leg je de prei ofwel los op een warme ovenvloer, ofwel in een rvs ovenschaal met wat olijfolie. Leg de tomaatjes in een ovenschaal en schuif deze ernaast. Haal de tomaatjes er iets vroeger uit dan de prei: de tomaatjes mogen beetgaar zijn.

2

De prei mag zwart worden, dus het is niet erg als de oven erg warm is. Eens de prei helemaal zwart is, meestal na 15 minuutjes, leg je deze aan de kant met zilverpapier erover of in een afgesloten container. Laat 5 à 10 minuutjes rusten, doe erna terug open en haal de buitenste schil die volledig zwart is ervan en smijt weg. Het resultaat is nu een heerlijk smeuïge preistengel die je kan kruiden met peper, zout, olijfolie en eventueel een lepeltje mosterd. Bewaar in een ovenschaal tot de vis klaar is.

3

Steek de grill in de oven en zorg dat de vlakke kant (planchakant) naar boven zit. Je mag redelijk goed stoken zodat de plancha heet wordt. Werk je met de Mini? Schuif dan een grillpan of ovenschaal in de oven.

4

Kruid de zeebaars met peper, zout, olijfolie en de Raz el Hanout. Wrijf goed in, zodat je straks de plancha niet extra moet beoliën.

5

Eens de plancha of de grillpan/ovenschaal warm is, leg je de zeebaarsfilets met de velkant op de plancha. Schuif snel terug in de oven en laat 2-5 minuutjes garen onder een sterke vlam. Afhankelijk van de temperatuur en de dikte van de filets, kan de vis een beetje langer of korter garen.

6

Dien de krokant gebakken Zeebaars op met de smeuïge preistengels en de heerlijke kerstomaatjes.

Foto's @BBQBASTERD

Tag ons op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

Meer recepten

Kip aan’t spitBy Leander LeendersEen klassieker, en o zo lekker om zelf te bereiden in je eigen houtoven met behulp van het Vonken spit. Kwaliteitsvlees, een lekkere rub, wat tijd en een geurend houtvuur - dat is alles wat je nodig hebt om thuis zelf een fantastische kip aan't spit klaar te maken. Gedaan met droge supermarktkip en in de rij wachten bij 't kippenkraam!
Feta Saganaki met heerlijke groentjesBy Adrien BillietHeerlijke Feta Saganaki (of gebakken feta) uit de houtoven van Vonken. Een eenvoudige Griekse ovenschotel voor elk seizoen. Dit fijn en vegetarisch gerechtje met zoete ondertoon dankzij de honing en zoete puntpaprika kan je als hoofdmaal opdienen, of gewoon als leuke sidedish of voorgerecht.
Caesar Salad met gegrilde kipBy Adrien BillietIn veel recepten voor Caesar Salad worden gepaneerde kipfilets krokant gefrituurd. Met het vuur van Vonken kan je een nog betere en gezondere crunchy korst verkrijgen door gewoon te grillen onder een sterke vlam. Heerlijk krokant langs buiten, ontzettend sappig langs binnen. Gebruik Japans broodkruim (Panko) voor een optimale textuur en maak die heerlijke dressing niet te complex.

Ingredients

 4 filets Zeebaars met vel
 olijfolie, peper & zout
 1 tbsp Raz el hanout
 3 trossen kerstomaat
 4 kleine stengels verse, jonge prei
 een lepeltje mosterd

Directions

1

Kuis de prei door het grootste stuk van het donkergroene deel af te snijden. Eens de oven is warmgestookt leg je de prei ofwel los op een warme ovenvloer, ofwel in een rvs ovenschaal met wat olijfolie. Leg de tomaatjes in een ovenschaal en schuif deze ernaast. Haal de tomaatjes er iets vroeger uit dan de prei: de tomaatjes mogen beetgaar zijn.

2

De prei mag zwart worden, dus het is niet erg als de oven erg warm is. Eens de prei helemaal zwart is, meestal na 15 minuutjes, leg je deze aan de kant met zilverpapier erover of in een afgesloten container. Laat 5 à 10 minuutjes rusten, doe erna terug open en haal de buitenste schil die volledig zwart is ervan en smijt weg. Het resultaat is nu een heerlijk smeuïge preistengel die je kan kruiden met peper, zout, olijfolie en eventueel een lepeltje mosterd. Bewaar in een ovenschaal tot de vis klaar is.

3

Steek de grill in de oven en zorg dat de vlakke kant (planchakant) naar boven zit. Je mag redelijk goed stoken zodat de plancha heet wordt. Werk je met de Mini? Schuif dan een grillpan of ovenschaal in de oven.

4

Kruid de zeebaars met peper, zout, olijfolie en de Raz el Hanout. Wrijf goed in, zodat je straks de plancha niet extra moet beoliën.

5

Eens de plancha of de grillpan/ovenschaal warm is, leg je de zeebaarsfilets met de velkant op de plancha. Schuif snel terug in de oven en laat 2-5 minuutjes garen onder een sterke vlam. Afhankelijk van de temperatuur en de dikte van de filets, kan de vis een beetje langer of korter garen.

6

Dien de krokant gebakken Zeebaars op met de smeuïge preistengels en de heerlijke kerstomaatjes.

Foto's @BBQBASTERD

Tag ons op Instagram (@vonken.ovens) of Facebook, en deel je foto's en bevindingen op onze Facebookgroep Vonken Family!

Zeebaars op vel gebakken met jonge prei