Een oven voor buiten

Vonken Mini is de nieuwste telg in de familie van de Vonken houtovens. Met een ruime bakvloer (42×42 cm), een ongeëvenaarde isolatie in zijn soort en het ontzettend gebruiksgemak is Vonken Mini een gedroomde sidekick voor iedereen die houdt van pizza, brood, BBQ en zo veel meer.

Gebruiksgemak

Amper 5 minuutjes en de mini bereikt temperaturen tot 500° C. Licht en super mobiel: op tafel, het terras, in de tuin, of even in de koffer van de auto? Dankzij de isolatie wordt geen oppervlak te warm.

Zuinige verbranding

Door de hoogwaardige RVS-afwerking en authentieke schamottestenen heeft de oven een ongekende warmtecapaciteit. De oven blijft op hoge temperatuur met een minimum aan kolen, pellets, hout en binnenkort ook een gasmodule. Makkelijk regelbaar met de ingewerkte temperatuurregelaar.

Plant een bos

Vonken plant voor elke oven een boom in eigen regio. Zo dragen we ons steentje bij in een van de bosarmste regio’s van Europa. Welke bomen planten we? Dat kies je zelf, bij aankoop van jouw oven!

EIGENSCHAPPEN

Slim stookmandje om hout, kolen of pellets (pelletnetje voorzien) in te stoken. Haardhout hoef je niet kort te zagen! Binnenkort ook verkrijgbaar met een gasmodule.

Ruime bakvloer (42×42 cm): 1 grote pizza, 2 broden of 2 ovenschalen

Pizza’s in 90 seconden

Grillen, bakken, braden, roken etc.

Regelbare warmte-en luchtcirculatie via ingebouwde klep in de schoorsteen

2 grote vuurvaste schamotte-tegels voor hitte-retentie tijdens het koken, werken zelfreinigend

Afneembare schouw, makkelijk opbergbaar in bv. tuinhuis of garage

Geïntegreerd verhoogje, waardoor je het toestel zorgeloos en zonder schade op elk oppervlak kan plaatsen

Een echt lichtgewicht (24 kilogram) en compact (50 cm x 50 cm x 24 cm), past perfect in elke wagen.

Gemaakt uit roestvrijstaal van de hoogste kwaliteit

Slijtvaste zwarte coating

GEBRUIK & ONDERHOUD

Haal het stookmandje uit de oven. Vul de onderkant van het stookmandje met aanmaakblokjes. Vul het mandje met blokjes hout, bij voorkeur dun gekliefd. Gebruik Beuk, Eik of Es. Ontvlam de aanmaakblokjes en laat het vuur op gang komen. Schuif het mandje erin en zorg dat er geen openingen zijn rond het stookmandje. Onderhoud het vuur door af ten toe een blokje bij te leggen.

Door het slim design van de binnenruimte en de dikke isolatielaag blijft de oven voor een lange periode op de gewenste temperatuur zonder veel te moeten bijstoken.

Vonken Ovens

Vul het stookmandje met aanmaakblokjes en kolen. Ontvlam de aanmaakblokjes en laat op temperatuur komen. Dit duurt gemiddeld iets langer dan wanneer je met gewoon hout of pellets werkt.

Vonken Ovens

Haal het stookmandje uit de oven. Leg enkele aanmaakblokjes in het stookmandje. Leg het voorziene pelletnetje in het mandje, giet een laag pellets in het mandje en ontvlam de aanmaakblokjes. Eens je wat vlamvorming ziet schuif je het mandje terug in de oven.

Vonken Ovens

Het poortje is bevestigd met twee scharniertjes zodat je het niet telkens moet wegleggen, maar gewoon kan openduwen. Het poortje kan er ook af indien gewenst. De verluchtingsgaatjes in het logo van Vonken en de ingebouwde smoorklep verwerkt in de schoorsteen laten toe de luchtcirculatie en temperatuur te controleren.

De thermometer geeft je een accuraat beeld van de binnentemperatuur (400°C: Pizza, 250°C: Vlees, 200°C: groenten en vis).

Vonken Ovens

De oven werkt voor het grootste deel zelfreinigend. Door de hoge temperaturen van het vuur en de volledige verbranding worden vuile sporen gemakkelijk opgebrand.

Na een aantal keren gebruiken is het aangeraden de assen te verwijderen uit de uitneembare kolenhouder.

Vonken Ovens