De houtoven

De houtoven van Vonken is zoveel meer dan een pizza-oven. Achter het elegant design schuilt een indrukwekkende binnenruimte met stenen vloer waar je in een handomdraai een waaier aan gerechten kunt bereiden. Amper 10 minuutjes om op temperatuur te komen. Licht en super mobiel: op het terras, in de tuin, of even in de koffer van de auto?

De ideale buitenkeuken

Vonken brengt een buitengewoon totaalpakket voor de liefhebber van een ideale buitenkeuken

De gezelligheid van een oneindig fascinerend houtvuur maakt koken een warm gebeuren waar iedereen van meegeniet. Niet enkel in de zomer, maar ook de andere seizoenen zijn ideaal om samen te genieten van deze warme buitenoven.

EIGENSCHAPPEN

Slimme metalen hout-en kolenhouder om te stoken

Ruime bakvloer (60×60 cm): 2-3 pizza’s of 2-3 ovenschalen

Pizza’s in 90 seconden

Grillen, bakken, braden, stomen, roken etc.

In-en uitschuifbaar polyvalent grillrek apart verkrijgbaar (compatibel met grill, dubbelzijdige grill & teppanyakiplaat)

Regelbare luchtcirculatie via poortje en schoorsteen

2 grote vuurvaste tegels voor hitte-retentie tijdens het koken, werken zelfreinigend

Makkelijk te demonteren om bv. in tuinhuis of garage te plaatsen

Onderstel met twee praktische wielen om de oven te verplaatsen in de tuin, terras of balkon.

Een echt lichtgewicht (65 kilogram) en compact (75 x 70 x 50), past perfect in een personenwagen

Gemaakt uit roestvrijstaal van de hoogste kwaliteit

Slijtvaste coating in mosgroen, verkeersrood of stijlvol zwart

GEBRUIK & ONDERHOUD

Maak een vuur op de stenen. Veeg na 15 minuten het vuur in de kolenhouder met de pook of de borstel. Onderhoud het vuur door af ten toe een blokje bij te leggen. Wil je alle stappen volgen om een vuur te maken?

Door het slim design van de binnenruimte en de dikke isolatielaag blijft de oven voor een lange periode op de gewenste temperatuur zonder veel te moeten bijstoken. Gemiddeld verbruikt de oven 2,5-3 kilo hout per uur.

IMG_9966

Vul de kolenhouder met kolen. Steek aan door aanmaakblokjes onder de kolenhouder te leggen.

Wanneer de kolen pakken kan je ze ofwel over de stenen vloer verspreiden om te grillen, ofwel in de kolenhouder laten: de temperatuur is in beide gevallen hoog genoeg.

AH4I9083

Het poortje is bevestigd met twee scharniertjes zodat je het niet telkens moet wegleggen, maar gewoon kan openduwen. De verluchtingsgaatjes in het logo van Vonken en de smoorklep verwerkt in de schoorsteen laten toe de luchtcirculatie en temperatuur te controleren.

De thermometer geeft je een accuraat beeld van de binnentemperatuur (400°C: Pizza, 250°C: Vlees, 200°C: groenten en vis).

CAM11329

De oven werkt voor het grootste deel zelfreinigend. Door de hoge temperaturen van het vuur en de volledige verbranding worden vuile sporen gemakkelijk opgebrand.

Na een aantal keren gebruiken is het aangeraden de assen te verwijderen uit de uitneembare kolenhouder.

CAM11477
IMG_1977

Barbecue & Grill

CAM11488

Pizza in 90 sec

IMG_2042

Warm in 10 minuten

IMG_9633

100% geïsoleerd

CAM11334

Mobiel & licht

Ready to cook?

Outdoor revolution

De meest veelzijdige kookpartner

Vonken is de nieuwste houtoven van de allerhoogste kwaliteit. Met Vonken kan je grillen, bakken, braden, roken en nog zo veel meer. 

De mobielste houtoven

Lichtgewicht en gebruiksvriendelijk

Vonken is ontzettend compact & mobiel. Je krijgt hem gemakkelijk in de koffer van een auto met behulp van de uitschuifbare handvaten. Het onderstel staat op wieltjes zodat je vlot door de tuin of op het terras kan rollen. Dankzij de keramische isolatie is de oven ook een echt lichtgewicht.

100% geïsoleerd

Veilig & duurzaam

Vonken is volledig geïsoleerd met de meest revolutionaire materialen. Daardoor wordt de buitenkant nooit te warm om aan te raken, ook al is het binnen meer dan 400°C. Door de ingenieuze warmtegeleiding is Vonken een heel zuinige oven, zodat je met een minimum aan kolen of hout hoge temperaturen bereikt.