Daslookpesto

Daslookpesto
Wist je dat er een variant look bestaat waarvan je de plantenbol gewoon in een schaduwrijk hoekje van je tuin kunt planten? Daslook (niet voor niets 'wild garlic' genoemd) komt uit in het voorjaar, en anders dan bij knoflook, zijn...
Daslookpesto

Description

Wist je dat er een variant look bestaat waarvan je de plantenbol gewoon in een schaduwrijk hoekje van je tuin kunt planten? Daslook (niet voor niets 'wild garlic' genoemd) komt uit in het voorjaar, en anders dan bij knoflook, zijn het hier de lange groene bladeren die we kunnen eten. Ook de witte bloemen mag je opeten. Deze kun je dus gebruiken als mooie afwerking, en geven net als de blaadjes een lekkere looksmaak aan je gerechten. Door de levendige groene kleur en verfijnde smaak leent deze plant zich perfect tot een lekkere pesto. Vind je geen daslook, of is het de verkeerde tijd van't jaar, gebruik dan basilicum of ga creatief aan de slag met bijvoorbeeld gerookte aubergine. Let's go!

_by @bakmanschap - contacteer me gerust via Instagram of Facebook.

Ingrediënten

  • 10 g daslook
  • 50 g pijnboompitten
  • 60 g parmigiano reggiano
  • goede olijfolie
  • stukje chilipeper
  • zwarte peper

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof in (de restwarmte van) je oven (of op je gasvuur mocht je Vonken om één of andere absurde reden niet branden). Let op dat je ze vaak omschudt en ze mooi bruin roosteren - verlies ze dus zeker niet uit het oog.
  2. Voeg alle ingrediënten samen in een vijzel of de maatbeker van je mixer/keukenrobot, en voeg olijfolie toe naargelang de gewenste consistentie (denk bijvoorbeeld 100 à 200 ml). Maal fijn en kruid af met zwarte peper naar smaak. Door de parmigiano is de pesto al zout genoeg.
  3. Wil je het liever nog wat frisser, dan kun je nog limoen (of citroen)sap toevoegen.
  4. Gebruik op een heerlijk verse Vonken pizza, bij een slaatje, in een pasta, of op een lekkere toast van zelfgebakken brood.

Is dit iets voor jou?

Flatbreads met Wortel-Zoete Aardappel Dip

Flatbreads met Wortel-Zoete Aardappel Dip

Niets beter dan fire-roasted veggies, en daar zit deze geweldige dip vol van. Met z'n rijke en zoete smaak is...
Bloedsinaas en Campari Cake

Bloedsinaas en Campari Cake

Een heerlijk nagerecht uit Venetië. In principe kan je ook een eenvoudige Quatre Quart maken in jouw Vonken, maar...