Breakfast Pizza

Breakfast Pizza
Are you such a pizza lover that you would eat it at any time of the day? I get it. Although a savory pizza with lots of cheese is a lifesaver after a pleasant evening / night, you can now...
Breakfast Pizza

Description

Are you such a pizza lover that you would eat it at any time of the day? I get it. Although a savory pizza with lots of cheese is a lifesaver after a pleasant evening / night, you can now also try a sweet variant. From now on, you can point to this recipe when you eat pizza for breakfast or dessert, and get as creative as you like with it. This is my approach based on cream and brown sugar, but on the wide web you will find many more options such as with custard, speculoos spread, and so on.

_by @bakmanschap - feel free to contact me via Instagram or Facebook .

Ingredients

  • 4 bollen pizzadeeg (zie bvb het 24u deegrecept)
  • 100 ml volle room
  • bruine suiker
  • hazelnootpasta
  • (rood) fruit zoals frambozen, aardbeien, banaan, blauwe bessen, ...
  • optioneel: bloemsuiker
  • optioneel: grof zeezout

Preparation

  1. Maak het vuur in je Vonken aan, we gaan voor een steentemperatuur van ergens eind 300°C. Zet je pot hazelnootpasta op een warme plek, zoals achter de schoorsteen van je Vonken.
  2. Terwijl je oven opwarmt, kun je je ingrediënten klaarzetten, en eventueel fruit al snijden.
  3. Haal je pizzabol erbij, en rek en vorm deze in semola tot een mooie cirkel zoals beschreven in het recept 'van deegbol tot pizza'.
  4. Voeg een klein scheutje room toe en verspreid voorzichtig over het deeg met de bolle kant van een lepel of borsteltje.
  5. Strooi een tweetal eetlepels bruine suiker over je pizzabodem. Nu zijn we klaar om de pizza te bakken, de rest van de toppings voegen we daarna pas toe, zodat deze niet verbranden.
  6. Controleer nog even de temperatuur van de steen met een infraroodthermometer. Voor dit recept mikken we tussen 350 en max 400°C (hoger gaat de suiker sneller verbranden dan de pizza bakt). Leg ook een stukje hout op het vuur zodat je wat vlam hebt om de pizza te bakken - zo krijgt ook de korst bovenaan een mooie kleur. Een hevig vuur is echter niet nodig.
  7. Schuif de pizza in de oven. Blijf erbij, maar laat de pizza zeker zo'n 20 seconden liggen. Neem dan je pizzaschep of draaischep erbij en draai de pizza een kwartslag tot 180° (afhankelijk van de temperatuur en dus hoe snel je pizza bakt).
  8. Herhaal dit voor een totaal van zo'n 90 seconden à 2 minuten, en hou vooral in de gaten dat de suiker niet aanbrandt. Haal de pizza uit de oven en schuif op een plank.
  9. Nu kunnen we afwerken. Neem een eetlepel hazelnootpasta en laat de lopende pasta over de pizza vallen - gebruik eventueel een theelepel om de chocopasta beter aan te brengen.
  10. Leg de stukjes fruit op de pizza, en werk, als je je extra fancy voelt, af met bloemsuiker of een snuif grof zout.

Is this something for you?

Chicken on a spit

Chicken on a spit

A classic, and oh so delicious to prepare yourself in your own wood oven using the Vonken spit. Quality meat,...
Sourdough bread in Vonken

Sourdough bread in Vonken

Are you a real bread fan and do you have a sourdough bubbling in your fridge? Then use our Original...